Activat des de primera hora del matí el Pla d’Actuació de Nevades a la Seu d’Urgell

37 persones de les brigades municipals de neteja, obres i jardineria, així com també d’Integra Pirineus, distribuïdes en tres sectors diferents de la ciutat retiren neu del ferm de la via pública amb 3 vehicles pesats i 1 pickup amb pala i 8 noves màquines manuals llevaneus per les voreres. A més a més, també s’està llençant potassa en les zones més transitades de la ciutat.
23-01-2019
Activat des de primera hora del matí el Pla d’Actuació de Nevades a la Seu d’Urgell

Operari retirant neu del passeig amb una de les 8 noves màquines levaneus manuals.

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha activat a primera hora d’avui el Pla d’Actuació de Nevades del municipi per fer front a la intensa nevada, iniciada a quarts de set del matí, per retirar la neu de voreres, accessos a edificis públics i del ferm dels carrers de la ciutat amb l’objectiu de facilitar la mobilitat a tot el terme municipal.

Concretament, hi estan treballant 37 persones de les brigades municipals de neteja, obres i jardineria, així com també d’Integra Pirineus, distribuïdes en diferents torns i sectors de la Seu d’Urgell i Castellciutat. Aquests operaris retiren la neu del ferm de la via pública amb 3 vehicles pesats (retroexcavadores) i 1 pickup amb pala i 8 noves màquines manuals llevaneus per les voreres. A més a més, també s’està llençant potassa en les zones més transitades de la ciutat.

Des de l’Ajuntament urgellenc es demana la col·laboració ciutadana a l’hora de netejar i retirar la neu caiguda en el tram de vorera dels domicilis particulars, i d’aquesta manera poder evitar caigudes dels vianants.

A més, s’aconsella limitar la mobilitat per la Seu sinó és estrictament necessari. Si es circula en vehicle cal que aquest porti cadenes o rodes de contacte. Si la mobilitat es fa a peu, cal anar en molt de compte, ja que la neu caiguda és molt lliscant.

Per qualsevol incidència important a causa de la nevada, cal contactar amb la Policia Municipal de la Seu d’Urgell al telèfon 973 350 426.

Pel que fa la previsió meteorològica per a les pròximes hores, tot indica que seguirà nevant fins ben entrada la matinada de dijous. Un cop deixi de nevar baixaran les temperatures, fet que comportarà risc de gelades.