Albert Batalla dóna el tret de sortida de la 3a etapa de la Transpyr Coast to Coast

La capital alturgellenca torna a ser enguany etapa d’arribada i sortida d’aquesta cursa que creua el Pirineu de costa a costa.
13-06-2017

Aquest matí l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida de la tercera etapa la TRANSPYR COAST TO COAST 2017, cursa ciclista que creua el Pirineu. 

L’etapa d’avui està considerada com l’etapa reina d’aquesta prova amb un recorregut de 114 quilòmetres i un desnivell de 3.200 metres positius i 2.885 de negatius, entre la Seu d’Urgell i el Pont de Suert, que la converteixen en la més dura de les set etapes de la prova. 

Pel que fa a l’etapa d’avui de la Transpyr Backroads presenta un perfil de 137 quilòmetres i 3.150 metres de desnivell positiu i 2.950 de negatiu, també amb un alt nivell d’exigència amb la llarga ascensió al port del Cantó, que serà el tram cronometrat de l'etapa. 

Val a dir que ahir dilluns va tenir lloc a la zona esportiva de la capital alturgellenca l’arribada de la segona etapa de la Transpyr que unia Camprodon amb la Seu d’Urgell, de 117 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell, on els més ràpids van ser Ibon Zugasti i Tomàs Misser de l’Orbea Factory Team, que repetien victòria després de dominar també la primera etapa. 

La TRANSPYR COAST TO COAST 2017 compta amb la participació de 360 ciclistes, sent una xifra rècord d’aquesta prova, amb representants de 25 països d’arreu del món. La prova compta amb dues modalitats: la TRANSPYR GRAN RAID MTB, la versió en bicicleta de muntanya on hi participen 300 ciclistes, i la TRANSPYR BACKROADS, amb 60 participants amb bicicleta de carretera. Ambdues ofereixen el repte d’assolir creuar el Pirineu de costa a costa, de Roses a Hondarribia, per un recorregut molt cuidat i amb segments nous que ofereixen al·licients a cada edició, que passa per Camprodon, la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Aínsa, Jaca i Burguete-Roncesvalles.