Alumnes de la Seu d’Urgell coneixen els arbres singulars de la ciutat

A través de sortides guiades a càrrec de Jordi Dalmau, tècnic d’Aubèrria. Els nens i nenes participants han pogut accedir a la informació d’aquests exemplars a través de les noves tecnologies.
01-06-2017

Alumnes dels centres educatius Pau Claris, Albert Vives i La Salle de la Seu d’Urgell han participat en diverses sortides guiades a càrrec del tècnic d’Aubèrria, Jordi Dalmau, amb l’objectiu de poder conèixer el patrimoni natural de la ciutat. Aquesta activitat, organitzada per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament urgellenc, s’ha emmarcat en la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat.

Els nens i nenes s’han desplaçat fins a diferents punts de la Seu d’Urgell per descobrir els arbres singulars que hi ha escampats pel nostre municipi. Aquestes exemplars, tant públics com privats, són arbres singulars per edat, dimensions, espècie o simbolisme a nivell local.

En cadascuna de les sortides, els escolars han visitat els exemplars que els alumnes tenen més propers a cada centre escolar, arbres que es troben en la ruta per anar fins a la seva escola, però que poden passen desapercebuts a l’estar  molt integrats al paisatge urbà de la Seu.

En aquestes sortides s’ha explicat la singularitat de l’espècie, les característiques físiques, el diàmetre, l'interès natural i els aspectes històrics associats a l'exemplar i se’ls ha mostrat la senyalització que s’ha fet dels exemplars, que conté un codi QR que permet accedir a tota la informació de cada arbre. Als alumnes també se’ls hi ha mostrat com amb l’ajuda de les noves tecnologies, mòbils i tauletes, es pot accedir a aquesta informació.

Des de l’Àrea de Medi Ambient del Consistori urgellenc s’afirma que “és important que els infants coneguin el patrimoni natural de la seva ciutat per tal que el valorin i el protegeixin de cara a la seva conservació per a generacions futures”.