Arrenca la campanya a la Seu i comarca de captació de voluntaris per al Gran Recapte d’Aliments

La recollida d’aliments bàsics tindrà lloc el divendres 1 i dissabte 2 de desembre a tot Catalunya.
14-11-2017

Avui s’inicia a l’Alt Urgell la campanya de captació de voluntariat per al Gran Recapte d’Aliments que tindrà lloc els pròxims dies 1 i 2 de desembre. Tothom que vulgui fer de voluntari cal que s’inscrigui prèviament. Es pot fer de manera presencial tot omplint una fitxa que es pot trobar al Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell o de manera telemàtica a través dels webs de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i del Consell Comarcal en el següent enllaç.

Les persones que vulguin participar-hi hauran de marcar, entre d’altres dades, en quin espai voldran realitzar la seva tasca en el Gran Recapte d’Aliments. En aquest sentit, podran triar fer de voluntari en una botiga o supermercat, al magatzem del banc dels aliments o fer la recollida dels aliments als establiments comercials per portar-los al banc d’aliments.

També caldrà assenyalar en la inscripció l’horari disponible per fer de voluntari.

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament de la Seu i portaveu del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Anna Vives, demana a tothom que se sumi a participar com a voluntari en l’esdeveniment solidari: “el Gran Recapte és un dels moments de l’any on es demostra l’elevat grau de compromís social de la gent del nostre país; tant per allò que aporten en productes bàsics com en la participació com a voluntaris, peça clau en aquesta iniciativa”.

Gran Recapte d’Aliments a  Catalunya

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la vuitena edició.

El Gran Recapte d'Aliments al 2016 va recollir 4.374.000 kg en més de 1.837 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 23.715 voluntaris. La fita per a l'edició del 2017 és tornar assolir una xifra similar gràcies a la col·laboració dels voluntaris i donants.