Baixen un 25% els fets delictius a la Seu d'Urgell en el darrer any

Un any més es pot afirmar que la capital alturgellenca és una de les capitals de comarca més segura de tot el país.
30-03-2017

La Junta Local de Seguretat de la Seu d'Urgell ha celebrat aquest matí la seva sessió ordinària a l'Ajuntament urgellenc on s’ha presentat el balanç de les actuacions policials durant el darrer any a la capital de l’Alt Urgell.

La sessió ha estat presidida per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb la directora territorial d’Interior de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, Montserrat Meseguer, i el tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, i on hi han participat els màxims responsables policials dels cossos de la Policia Municipal, dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Nacional i de la Guardia Civil a la nostra ciutat.

De les xifres objectives que se’n deriven de les diferents actuacions policials realitzades en el darrer any a la Seu d’Urgell es constata un descens del 25% dels fets delictius respecte l’any anterior, segons es desprèn de les dades del Cos dels Mossos d’Esquadra. Davant d’aquesta “espectacular” dada, Albert Batalla ha volgut subratllar que “la Seu és una ciutat segura, i cada any més, esdevenint una de les capitals de comarca del país on els ciutadans i ciutadanes viuen amb més seguretat”. Així ho confirma la mitjana dels fets delictius que tenen lloc a nivell de Catalunya, que és de 64 per cada 1.000 habitants, amb la mitjana de la Seu d’Urgell, que és de 24 per cada 1.000 habitants.

Respecte als fets delictius en qüestió, ressalta també les dades positives als relacionats amb  trànsit dins la xarxa viària de la Seu. Durant el 2016 s’han produït 10 delictes per alcoholèmia, xifra similar a l’any 2015.

La Policia Municipal només s’ha constatat un petit augment pel que fa a accidents de trànsit dins la nostra ciutat, provocats principalment per distraccions a causa de l’ús del mòbil mentre es condueix.

Una altra dada positiva respecte el 2016 ha estat el tancament del local, situat al carrer dels Canonges, on s’hi exercia prostitució. Aquesta acció que es va portar conjuntament entre la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, amb el suport de la resta de cossos i forces de seguretat.

Pel que fa al control de tinença d’animals domèstics, la Policia Municipal ha interposat durant el 2016 un total de 85 denúncies, la majoria per no tenir la mascota censada. En aquest aspecte, els agents municipals segueixen portant a terme una intensa tasca de control perquè els propietaris tinguin la documentació del seu gos en regla, portin l’animal lligat i recullin les defecacions que facin a la via pública.

Respecte la tasca duta a terme per la Guardia Civil, les dades remarquen que el contraban de tabac es manté, però que han augmentat les confiscacions de divises. Per la seva part, la Policia Nacional ha augmentat el nombre d’expedicions de documents. Aquest cos també ha volgut recordar que els menors d’edat que viatgin al Principat d’Andorra han d’anar documentats i, si van sols, amb el permís explícit patern o matern a sobre per evitar problemes.

L’alcalde de la Seu d’Urgell ha volgut remarcar, una vegada més, que “la bona feina i la coordinació entre tots es tradueix en una gran eficiència policial al nostre municipi”.

Record a Josep Palau

Val a dir també que en aquesta sessió s’ha volgut fer un agraïment al delegat d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Palau, malauradament traspassat el passat mes de febrer. Aquest agraïment s’ha fet constar a l’acta d’aquesta Junta Local de Seguretat.