Castellciutat celebra la seva Festa Major

Els actes van començar a inicis de setmana i s’allargaran fins diumenge
30-07-2015

Castellciutat va iniciar a principis de setmana els actes per celebrar la seva Festa Major. El tret de sortida el va donar la tradicional Plantada del Pi i la preparació de la plaça; avui dimecres té lloc un doble passi de cinema, a les 7 de la tarda i a les 10 de la nit al local social.
Demà dijous, a les 10 de la nit, la Companyia Ciutat City oferirà un any més una vetllada de teatre a la plaça de l'Arbre, en un dels actes més concorreguts dels darrers anys.
Divendres, a 2/4 de 10 de la nit, se celebrarà el 21è Sopar Popular. Tot seguit, a 2/4 de 12, hi haurà el Pregó de Festa Major, que enguany anirà a càrrec de la docent i regidora municipal Conxita Rabassa, que ha estat professora de diferents generacions del poble. Tot seguit començarà el ball amb Joan Martí i el seu Teclat. A la 1 de la matinada es ballarà, per cinquè any, l'Esquerrana de Nit, i a 2/4 de 3 actuarà el grup de rockabilly Six in Town. La nit es completarà amb el Castell-sona -amb els grups locals Lookmomnohands i Huele a Kadaver- i amb la Menjada Popular (de frankfurts).
Dissabte al matí, des de 2/4 de 8, se celebrarà el IV Concurs de Pesca Vila de Castellciutat. A 2/4 de 5, al Poliesportiu de la Seu, el CF Castellciutat jugarà el primer partit de pretemporada. Simultàniament, des de les 5 hi haurà jocs infantils a l'Escola del poble. Passada la mitjanit, començarà el ball de festa major amb els conjunts Trio Axis i Doble Cara. La festa es rematarà amb la 'Batalla de galls', entre DJ Cava i DJ Nocreasalcocinero, i amb una nova Menjada Popular. 

L'Esquerrana i la Marsellana

Diumenge arrencarà amb el Correcigaló Popular i amb la Missa de festa major. A les 12 arribarà el ball de l'Esquerrana i la Marsellana, amb la música de La Sonsònia. L'organització convida novament els veïns a participar-hi per mantenir la tradició. La festa es completarà amb un espectacle de màgia amb el Mag Reivax (17.00), Havaneres amb el grup A Tota Vela (19.00) i la tallada del pi (22.00).
La Festa Major es presenta un any més amb un cartell anunciador marcat pel bon humor i el sarcasme amb temes d'actualitat. Així, enguany la Comissió de Festes "es reserva el dret de guardar material en un box".