Celebrat el primer plenari del Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell de l’actual curs 2019-2020

Enguany també s’hi han incorporat els i les alumnes de l’escola de Castellciutat. El ple acorda tornar a organitzar la trobada esportiva i realitzar accions locals per combatre el canvi climàtic.
27-11-2019

Aquest matí s’ha celebrat la primera sessió plenària del Consell Municipal d’Infants (CMI) de la Seu d’Urgell d’aquest curs escolar 2019-2020. La sessió, que ha tingut lloc a la sala plens de l’Ajuntament urgellenc, ha estat presidit per l’alcalde Jordi Fàbrega i ha comptat amb la participació de la regidora d’Educació i d’Infància, Núria Tomàs. També ha estat present en aquest ple la regidora de Compromís per la Seu, Carlota Valls.

En aquest primer ple del curs, l’alcalde ha donat la benvinguda a les nenes i als nens que conformen aquest òrgan de representació dels infants de la capital alturgellenca per presentar-se personalment. El ple ha continuat amb la presa de possessió dels 18 membres que el conformen els quals són alumnes de les escoles La Valira, Pau Claris, Albert Vives i el col·legi La Salle i, per primera vegada, també hi participen els i les alumnes de l’escola de Castellciutat.

En aquest primer ple els membres del CMI han votat per unanimitat els dos principals temes a treballar durant aquest curs: tornar a organitzar la trobada esportiva dels alumnes de 5è i 6è de tots els centres eductius de primària de la ciutat -que tant d’èxit de participació ha obtingut en les passades edicions- i com a novetat d’enguany, realitzar accions locals per combatre el canvi climàtic.

D’altra banda, com és habitual en les sessions plenàries del CMI, les nenes i els nens també han fet arribar a l’equip de govern municipal peticions i preguntes que han estat ateses pel propi alcalde. Al respecte, els i les alumnes han traslladat qüestions per millorar l’espai públic de la ciutat, així com l’organització d’activitats lúdiques adreçades  al públic infantil.