Cineclub la Seu d’Urgell reprèn la programació del segon trimestre de l’any amb el film “La doncella” del director coreà Park Chan-wook

Aquest dijous 26 d'abril, a les 22 hores, a Cinemes Guiu.
24-04-2018

El Cineclub La Seu d'Urgell obre aquest dijous 26 d'abril, a les deu de la nit a Cinemes Guiu, el segon trimestre de l'any amb la projecció de La doncella, l'últim llargmetratge de Park Chan-wook, un dels realitzadors més emblemàtics del cinema coreà modern. Presentada a Canes 2016 i guardonada amb el premi del públic en el darrer festival de Sitges, s'inspira en una novel·la de Sara Waters i està ambientada en la Corea dels anys trenta del segle XX, quan era un país colonitzat pel Japó.

Sooke, una noia humil, entra a treballar com a criada en la mansió d'una dona adinerada nipona. La protagonista, una jove ingènua, serà víctima d'una intriga tortuosa. Amb una potència visual i una atracció irresistible per les dimensions més malsanes de la ment humana conflueixen en l´obra del realitzador asiàtic que es consagrà internacionalment amb l´anomenada "trilogia de la venjança" (Oldboy). Aquesta combinació explosiva torna a presidir la doncella, que ens submergeix en una atmosfera pertorbadora i sensual, en què res és el que sembla. Un thriller summament sinuós, en què el guió ens sorprèn amb continus cops d´efecte que transformen la seva trama en un laberint de passions. El resultat final és un suspens imprevisible i captivador, farcit d´idees provocadores i imatges evocadores.

Dimecres 2 de maig es projectarà, Un minuto de gloria, la segona pel·lícula del tàndem Kristina Grozeva i Petar Valchanov. En aquesta pel·lícula els directors tornen a les pèrfides relacions entre institucions deshumanitzades i les persones devorades pels seus engranatges i a la seva mirada irònica però humana sobre els herois anònims aixafats pel sistema.

Dijous 24 de maig, Güeros. Road movie insòlita, filmada en blanc i negre, que narra la història de Sombra i el seu company de pis Santos, que després de l'arribada de Tomàs, el germà petit del primer, decideixen despertar de la seva eterna letargia i emprendre un viatge que els porti a conèixer Epigmenio Cruz, el Sixto Rodríguez del rock místic mexicà dels anys setanta, a qui avui ja ningú no recorda.

L'aparent suïcidi d'un netejador de clavegueres a Mumbai porta a l'arrest de l'activista i cantant folk Narayan Kamble, a qui acusen d'haver provocat la mort del ciutadà amb les lletres de les seves cançons. Tribunal segueix el dia a dia personal del jutge, del fiscal i de l'advocat de l'activista fora dels tribunals, mentre el cas va i ve entre mesos de retards, excuses i un veredicte que no arriba. Mostra la societat de l'Índia, que qüestiona un sistema legal tant obsolet com irracional.

El CineClub la Seu clourà el trimestre el 14 de juny amb Coherence. Finlàndia, 1923. Un cometa que solcava l'espai fins a acostar-se a una velocitat sorprenent a la Terra va provocar que un poble sencer de Finlàndia quedés totalment desconcertat i desorientat. Al seu torn, va originar comportaments molt estranys en els seus habitants. Dècades més tard, un grup d'amics als Estats Units decideix reunir-se per sopar i observar junts un cometa.