Concert de la Banda de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera a la Seu d’Urgell

Aquest dissabte 11 de maig, a les 18 hores, al pati de la Biblioteca Sant Agustí. Entrada lliure.
08-05-2019

Aquest proper dissabte 11 de maig Som Banda!, la banda de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, oferirà un concert a les sis de la tarda al pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell. Aquesta agrupació realitzarà una estada a la nostra ciutat, on farà serà el primer concert del cap de setmana, mentre que diumenge en realitzaran un altre a Andorra.

L’agrupació, nascuda el curs 2016-17, està formada per més de trenta joves d’entre 12 i 18 anys, estudiants de música d’instruments de vent i percussió. La seva raó de ser és purament pedagògica, sent  un complement a la formació dels seus components, introduint-los en un dels objectius de la pràctica instrumental: la pertinença a una formació instrumental de grans dimensions.

Un requisit important per a l’assoliment d’aquesta fita són les interpretacions públiques en forma de concerts i altres tipus d’actuacions (participació en espectacles, cercaviles, trobades, etc.) i davant de públics el més diversos possible, així com també organitzant activitats destinades a incentivar la cohesió del grup i la bona relació de tots els seus membres a través d’intercanvis i d’estades de cap de setmana.

La SOM BANDA! ha realitzat nombroses actuacions a la pròpia escola de música i en actes de la vida cultural d’Esparreguera, com el Concert Nadalenc dins el marc de la Fira de Santa Llúcia, l’acompanyament a la Cavalcada de Reis del municipi o l’espectacle musical de la Festa Major d’Esparreguera 2018 titulat “La Sala de Ball”. També ha participat en la Trobada de Bandes d’Abrera, el juny del 2017. Ha fet un intercanvi amb la Marienlyst Skoles Musikkorps d’Oslo (Noruega), que li va permetre participar en la gran desfilada de la Diada Nacional, a Oslo el 17 de maig de 2017 i realitzat concerts a Pontós i a La Junquera (Alt Empordà) el maig del 2018.

Els professors responsables de la direcció de SOM BANDA! són David Parras, professor de trombó i tuba, i Miquel Duran, professor de flauta i llenguatge musical.