Dijous 15 de juny, Cineclub la Seu d’Urgell clourà la programació de primavera amb el film “la mano invisible” del director David Macián, a les 22 hores a cinemes Guiu.

14-06-2017

Un mecànic, un paleta, una dona de la neteja, un telefonista, un mosso de magatzem i un informàtic són reclutats per portar a terme la seva feina habitual davant d'una audiència. A mesura que la pressió s'agreugi, la dimensió escènica del seu treball serà una font suplementària de conflictivitat. Aquesta condició d'espectacle els fa encara més vulnerables a l'explotació laboral.

Formulada com una pel·lícula cooperativa i autogestionada que tracta de buscar alternatives al model de producció tradicional, “la mano invisible” es basa en la novel·la d’Isaac Rosa en la qual es col·loca a l’espectador entre els protagonistes de la història i el públic que els va a veure cada dia. Convida a l’espectador a què es qüestioni tot allò que ens ensenyen de petits en relació al treball i que no posem en dubte. Perquè treballem? Per a viure bé, per a realitzar-nos, per assolir els nostres somnis, per tenir un estatus, per a sentir-nos útils, per a sobreviure? Per a què serveix el que produïm? Per a qui treballem realment? Ho volem saber? És podria enfocar el treball d’algun altra manera? Ens podríem organitzar d’alguna altra forma?

El primer llargmetratge de David Macián consolida l’estil dels seus guardonats curtmetratges i la mordacitat amb què ja s’estrenava a Liquidación Total.  

2 Premis al Festival Internacional de Cine de Tarragona REC 2016. Premi del públic i del jurat jove.