El centre cívic El Passeig de la Seu acull una exposició de fotografies de piragüisme

'Photovisió' recull 75 espectaculars instantànies de competició internacional, preses al Parc del Segre per membres de l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac. Es pot visitar fins al 24 de setembre.
05-09-2017

Tot coincidint amb la Copa del Món de Canoe Eslàlom, i fins al 24 de setembre, al centre cívic El Passeig de la Seu d'Urgell es pot veure 'Photovisió 2017', una selecció de 75 espectaculars imatges preses per l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (AFOTMiR) en competicions del Parc Olímpic del Segre.

La mostra s'ha inaugurat aquest dilluns amb la presència de l'alcalde urgellenc, Albert Batalla, i de vuit dels quinze autors de les instantànies, alguns dels quals també seran presents a la prova mundial d'aquest cap de setmana vinent per fer-hi fotos. També hi han assistit diversos representants del Cadí Canoë-Kayak, entre ells alguns dels palistes que apareixen a les imatges. En la benvinguda de l'acte, Batalla va esmentar que aquestes fotografies "ensenyen una cara diferent del piragüisme, perquè les imatges més habituals es fixen més en la tècnica o en el pas de portes i en canvi aquestes tenen un component menys esportiu i molt estètic, perquè es fixa en coses com ara la cara que fa el piragüista o el seu moviment".

L'alcalde urgellenc es felicita del fet que, a més a més, la mostra s'hagi fet coincidir amb la setmana en què la Seu torna a ser el centre d'atenció mundial de l'eslàlom i ha agraït la col·laboració del Cadí CK. Batalla també ha esmentat el valor afegit que té que les imatges siguin obra d'una associació d'aficionats a la fotografia del Vallès Occidental, que compta amb membres d'arreu de la demarcació de Barcelona i que des de ja fa uns anys ha situat el Parc del Segre i el piragüisme com una de les seves motivacions.

El president de l'AFOTMiR, Cosme Oriol, ha explicat a RàdioSeu que ja fa anys que vénen a la Seu per fer fotografies artístiques dels palistes. De fet, va ser ell mateix qui va començar a prendre imatges per afició ara fa més de vint anys durant unes vacances de Setmana Santa a l'Alt Urgell, i posteriorment s'hi han sumat més fotògrafs fins a acumular un ingent arxiu visual que deixa testimoni de les competicions que ha acollit l'actual Ràfting Parc des dels seus inicis.

Cosme Oriol, com d'altres membres de l'entitat, és un fotògraf experimentat i, de fet, aquest any passat va ser distingit com a Savi de la Federació Catalana de Fotografia en reconeixement a la seva trajectòria. Un altre soci de l'agrupació, Isidre Humet, ha rebut un premi internacional de fotografia esportiva per una de les imatges exposades aquests dies a la Seu, i que té com a protagonista el palista internacional de K1 Samuel Hernanz.

El president del Cadí CK i expalista olímpic, Marc Vicente, ha manifestat que "poder gaudir d'imatges de piragüisme sempre és benvingut, però en aquest cas encara ho és més perquè són imatges espectaculars". Ricard Ferrer, membre de la junta del club urgellenc, hi ha afegit que estan "encantats" amb aquesta col·laboració que s'ha establert amb l'AFOTMiR.