El Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell fa balanç de la seva acció en el darrer ple de l’actual curs escolar

Els nens i nenes puntuen amb bona nota la tasca realitzada i alhora aporten millores de cara al curs vinent en les activitats que organitzen.
02-05-2019

Els 16 alumnes que formen el Consell Municipal d’Infants (CMI) de la Seu d’Urgell ha celebrat aquest matí a la sala d’actes de l’Ajuntament el darrer ple de l’actual curs 2018-2019 per  balanç de la feina que han dut a terme en aquests mesos.

En aquest ple, presidit per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, els nens i nenes ha repassat les consultes, demandes i propostes sobre temes relacionats amb urbanisme, via públic i equipaments de la ciutat, i que ja van ser atesos en el plenari de constitució del CMI.

Aquesta sessió plenària també ha servit per visionar un parell de vídeos sobre dues activitats celebrades a la Seu d’Urgell que han comptat amb la participació i col·laboració del CMI com són la festa del carnaval i la trobada lúdicoesportiva dels i de les alumnes de 5è i 6è de primària dels centres educatius de la ciutat.

Després del passi del primer vídeo -on els infants i les seves mestres animaven a la tota la ciutadania a participar en els actes de Carnaval de la Seu, i que es van penjar a les xarxes socials- els representants del CMI han manifestat que el vídeo ha estat una bona eina de comunicació per cridar a la participació de tothom i que s’ho van passar “molt bé” en la seva elaboració.

Pel que fa al passi del segon vídeo -on recull les imatges més divertides de la segona trobada lúdica i esportiva celebrada el passat mes de març al Parc del Segre- els membres del CMI n’han fet una “bona valoració”, i alhora han remarcat aspectes a millorar de cara a la celebració d’aquesta trobada per al curs vinent perquè encara “pugui ser millor”.  

La sessió plenària ha finalitzat amb la tradicional fotografia de família. A més a més, els 16 membres del CMI han rebut per part de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell una entrada gratuïta a la piscina municipal per aquest estiu i una foto en agraïment a la seva implicació en aquest òrgan representatiu.   

6 anys de CMI

El Consell Municipals d’Infants de la Seu d’Urgell és un òrgan representatiu dels nens i nenes de la ciutat que es va constituir ara fa sis anys, concretament en el curs escolar 2013-2014.

Al respecte, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, n’ha fet un balanç “positiu” del seu funcionament. “Va ser una aposta perquè la Seu pogués comptar també amb la visió dels infants, i que hi pugui ser present en la manera de configurar la ciutat”. Batalla ha ressaltat que aquest òrgan també té una vocació educativa: “El CMI serveix perquè sàpiguen que de ben petits es poden implicar en el dia a dia de la ciutat, que poden proposar i organitzar activitats, i això ha quedat ben palès durant tots aquests anys de funcionament, com per exemple amb la trobada lúdicoesportiva dels alumnes de 5è i 6è de primària, una activitat pedagògica important”.

El CMI està conformat per un total de 16 alumnes procedents de les escoles Pau Claris, Albert Vives i La Valira i el col·legi La Salle, més, l'alcalde de la ciutat, la regidora d'Infància, un representant de cada grup polític municipal, una dinamitzador i una mestre de cada centre educatiu.