El conseller Puigneró inaugurarà el 8è Festival de Música Antiga dels Pirineus

Demà divendres 29 de juny a la sala plens de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. El concert inaugural tindrà lloc a la Catedral amb l'Escolania de Montserrat i Capella de Montserrat, dirigit per Llorenç Castelló.
28-06-2018

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, presidirà demà divendres 29 de juny, a les vuit del vespre, la inauguració del 8è Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) en un acte que se celebrarà a la sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, acompanyat per l'alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i el director del festival, Josep Maria Dutrèn, entre d'altres representants institucionals del territori pirinenc.

Seguidament, a les nou del vespre, la Catedral de Santa Maria d'Urgell acollirà el concert inaugural del FeMAP amb l'actuació de l'Escolania de Montserrat i Capella de Música de Montserrat, amb la direcció de Llorenç Castelló, que interpretaran obres de Joan Cererols, hereu dels polifonistes i precursor de l'escola barroca de Montserrat, així com obres d'altres compositors montserratins com de T. L. Victoria, G. P. da Palestrina, N. Casanoves i A. Viola.

El festival

Aquest 2018 s'ha preparat una programació de 52 concerts, que sonaran en 37 municipis. Entre aquests, Bellver de Cerdanya, Pesillà de la Ribera, Llavorsí, Vilanova de Banat (Alàs i Cerc) i Massaners (Saldes), que s’integren com a novetat al festival en aquesta vuitena edició. Com altres anys, però, el FeMAP descobrirà la música antiga de forma transversal al Pirineu, amb concerts en diferents municipis de la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Rosselló i l’Alta Cerdanya, a més d’Andorra.