El documental “Units per les Muntanyes” dirigit per Eva Clausó s'emetrà aquest dimecres per Esport3

Aquest treball audiovisual, que fa un recorregut pels deu anys del Circuit Fer de curses de muntanya, compta amb el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.
04-03-2019

El documental “Units per les Muntanyes”, dirigit per la periodista de la Seu d’Urgell, Eva Clausó, i que té el suport de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, es podrà veure aquest proper dimecres 6 de març, a les 21:45 hores, pel canal Esport3.

“Units per les muntanyes” fa una recorregut pels deu anys del Circuit Fer de curses de muntanya que organitza la Unió Excursionista Urgellenca (UEU). Segons el seu president, Xavi Escribà “amb el documental hem volgut donar una visió diferent de les curses de muntanya a la qual no hi estem acostumats. És barreja la vida als pobles i l’experiència dels corredors, tots ells amb un mateix comú denominador: les muntanyes”.

La periodista Eva Clausó -que dirigeix i presenta el programa Tatuats pels Pirineus del Canal 33- és qui s’ha encarregat de filmar durant l’estiu del 2018 algunes curses del Circuit Fer i parlar amb els veïns de diferents pobles com Aristot, Bescaran, Noves de Segre, Organyà, entre d'altres. “Ells són el testimoni del pas del temps en aquests pobles i com les muntanyes són el nexe d’unió de diferents generacions i manera d’entendre la natura” ha explicat la periodista.

Per Eva Clausó, “Units per les muntanyes és un homenatge a tots aquells que veuen en les muntanyes nous horitzons i no fronteres, ja sigui amb bambes, espardenyes o botes”.

Cadí Circuit Fer

El Cadí Circuit Fer s’ha convertit en un referent del calendari de curses de muntanya arreu de Catalunya. En la darrera edició va acollir un total d’onze curses que van descobrir diferents pobles de l’Alt Urgell -Noves de Segre, Aristot, Organyà, Bescaran...- Aquest circuit també es caracteritza per la unió entre comarques amb la clàssica Marató del Boumort al Pallars Jussà, a més a més, el circuit també creua la frontera fins Andorra amb La Transfronterera.

"La peculiaritat d’algunes curses com l’Arruix d’Organyà, on la cursa acaba a l’interior d’una ermita o el Sant Quiri a Noves de Segre, on s’acaba tocant una esquetlla amb un vistes espectaculars des de diferents punts de l’Alt Urgell, Andorra i els Pallars, fan que el Circuit Fer sigui únic i especial", ha afegit Escribà.

El documental compta amb el suport de la Cooperativa Cadí, la Caixa, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Institut pel Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).