El ple de l’Ajuntament de la Seu preveu aprovar les bases per les subvencions per a la rehabilitació i pintura de porxos i façanes del centre històric

Enguany, les bases no només preveuen ajuts per embellir els edificis dels carrers Major i Canonges sinó de totes les façanes de qualsevol edifici del nucli històric de la capital alturgellenca.
13-11-2017

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell que se celebrarà avui a les vuit del vespre preveu aprovar, amb tota probabilitat, les bases reguladores de les subvencions per a la rehabilitació i pintura de porxos i façanes del centre històric de la ciutat.

Cal remarcar que enguany s’ha considerat ampliar l’actuació a tots els carrers inclosos dins l’àmbit del Pla de Millora del Centre Històric de la Seu d’Urgell.

Les bases indiquen que els ajuts s’atorgaran per ordre de presentació de les sol·licituds a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i que compleixen amb tota la documentació que es demana.

Pel que fa al procediment d’atorgament d’aquestes subvencions, les bases remarquen que es realitzarà en dues fases successives segons els edificis: edificis amb porxos i edificis sense porxos. Les sol·licituds es poden presentar de manera simultània per a les actuacions en els dos tipus d’edificis, però només s’atorgaran inicialment les subvencions per actuacions en edificis amb porxos.

Import i despeses subvencionables

Les subvencions que s’atorguin cobriran un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. Aquest ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell.

L’import màxim de la subvenció serà de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una.