El programa ‘PAÍS KM.0’, de la Xarxa, fa parada al Parc Olímpic del Segre

L’edició d’aquest dijous ha donat a conèixer la Copa del Món d’eslàlom, la Trobada d’Acordionistes, el Retaule, el FeMAP i els formatges artesans
30-07-2015

El programa 'País Km.0', de La Xarxa, s'ha enregistrat aquest dijous des del Parc Olímpic del Segre. Al llarg del migdia, el magazín ha ofert en viu una sèrie d'entrevistes i reportatges sobre els atractius, productes locals i activitats de la Seu i l'Alt Urgell.
L'enregistrament ha arrencat amb una entrevista amb el regidor d'Esports de l'Ajuntament de la Seu, Isidor Alberich, que ha parlat, entre d'altres temes, de la prova de Copa del Món de Canoeslalom que acollirà la setmana vinent (del 7 al 9 d'agost) el Parc del Segre, enguany amb la participació de fins a 49 països.
Els reporters de 'País Km.0' també han conversat amb Jesús Galindo, director del Retaule de Sant Ermengol que es representa del 7 al 15 d'agost, i amb Artur Blasco, director de la Trobada amb els Acordionistes del Pirineu, que aquest cap de setmana celebra la seva 40a edició a la Seu i Arsèguel i que és el festival folk més veterà de Catalunya.
De la seva part, l'historiador Lluís Obiols ha explicat els concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP); l'artesà formatger Salvador Maura (Mas d'Eroles) ha parlat de l'elaboració de formatges, i el tècnic esportiu Albert Guiu ha donat a conèixer totes les activitats aquàtiques i de muntanya que es poden fer al Parc Olímpic. L'emissió s'ha completat amb música d'acordió en directe a càrrec de Liv Hallum.
'País Km.0' es produeix cada dia des d'un indret diferent de la geografia catalana per tal de donar a conèixer els productes, valors i activitats de cada comarca. El programa s'emet tant en format de ràdio com de TV. En la versió audiovisual, es pot veure a la tarda, de les 6 a les 8, a les televisions locals.