El Punt Òmnia de la Seu d’Urgell lliura 224 certificats a 256 participants dels tallers dedicats a les TIC

L’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, felicita als urgellencs usuaris d’aquest programa que afavoreix la inclusió social a través de les tecnologies.
18-06-2019

El Punt Òmnia de la Seu d’Urgell ha celebrat aquest matí l’acte de lliurament de certificats als 256 participants dels diferents tallers sobre diferents temàtiques totes relacionades amb les noves tecnologies que s’han realitzat durant el curs. L’acte ha estat presidit per l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, acompanyat de la directora de l’Oficina de Treball de la Generalitat, Elisa Farré, i la dinamitzadora del Punt Òmnia a la nostra ciutat, Ester Collado, que han lliurat a mans cadascun dels 224 certificats.

En el transcurs de l’acte, Jordi Fàbrega ha felicitat a tots els participants dels tallers sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) que s’han impartit en el darrer curs en aquest espai. “És molt important la tasca que porta a terme el Punt Òmnia a la nostra ciutat, però també és important el treball dels usuaris per voler aprendre a fer a anar les noves tecnologies, que alhora ajuden a la inserció laboral de molts dels participants d’aquests tallers”, ha remarcat l’alcalde de la Seu.

Respecte al nombre de tallers, el Punt Òmnia de la Seu ha impartit durant tot l’any 2018 un total de 38 tallers, mentre amb el que portem d’any 2019 se n’han impartit 23. Pel que fa al nombre de participants, des del mes de gener al mes de juny d’aquest any el Punt Òmnia ja compta amb 186 participants actius, i s’hi han realitzat prop de 3.000 usos.  

Val a dir també que el Punt Òmnia d ela Seu d’Urgell també segueix treballant aquest any amb col·lectius de persones amb altres capacitats provinents del Taller Claror, el Centre de Dia de Salut Mental o participants del projecte impulsat des d’aquest espai per a infants amb trastorns de desenvolupament Òmnia Kids.

20 anys de Xarxa Òmnia

La Xarxa Òmnia, de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, és un programa preventiu, socioeducatiu, comunitari i de suport a col·lectius amb major risc de vulnerabilitat. Enguany, Xarxa Òmnia compleix 20 anys de funcionament.

Òmnia, és un programa universal d’intervenció social, que utilitzant com a instrument les eines TIC, cerca millorar i afavorir, tant individual com col·lectivament, la inclusió i la vinculació de les persones a la comunitat.

Va adreçat a la població general, però amb discriminació positiva vers les persones en risc social i més si precisen millorar les seves capacitats per a superar les seves dificultats d’accés a les tecnologies d’informació, per tal d’evitar la seva exclusió de la comunitat, posant especial èmfasi en les persones en situació d’atur, infants i joves, gent gran i famílies.

Òmnia ofereix espais i equipaments d’utilització pública i compta amb el suport d’un professional, que dinamitza l’espai i assessora les persones usuàries del Punt. El paper del dinamitzador/a és fonamental per desenvolupar el programa a cada territori i aconseguir que cada Òmnia sigui un espai d’acolliment, d’informació, d’aprenentatge, de socialització i de participació en la comunitat.