El Tió de la Freita, primera proposta infantil per celebrar el Nadal a la Seu d’Urgell

El Parc de Nadal se celebrarà del 27 al 30 de desembre al pavelló poliesportiu amb tallers, activitats, inflables, animacions i sortejos cada dia.
19-12-2018

La Seu d’Urgell ho té tot a punt per celebrar el Tió de la Freita el pròxim dilluns 24 de desembre, a partir de dos quarts de sis de la tarda, al recent renovat Parc del Cadí. Un any més, els més xics de la casa podran fer ‘cagar’ el tió amb l’ajuda dels minairons.

A més, el Tió de la Freita estarà amenitzat amb la música de l’Ivan Caro i la Pilar Planavila que tocaran i cantaran cançons dels disc dels Minairons, i mentre les famílies facin cua per fer ‘cagar’ el tió els minairons animaran l’ambient, i el Peirot farà la guitza als assistents.

Després de fer ‘cagar’ el tió, els nens i nenes es podran fer una foto amb els Minairons en un photocall que estarà situat a la sortida del Tió de la Freita. Hi haurà coca i xocolata per a tothom.

Des de la Regidora d’Infància de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell es vol agrair la col·laboració als usuaris del Taller Claror, que han ajudat als minairons a omplir les bosses amb que el Tió de la Freita obsequiarà als nens i nenes de la ciutat. També es vol donar a les gràcies a la Cooperativa del Cadí, la Caixa, l'Espai Ermengol,  l'Associació d'Hostaleria, UBSU, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Torrons Vicens,  Producció Integrada, Cavall Fort, Patates Buffet, MRW i, sobretot, a la Comissió de Festes “perquè sense la seva ajuda l'acte no es podria portar a terme”.

Parc de Nadal Infantil

Del 27 al 30 de desembre se celebrarà el tradicional Parc de Nadal Infantil que s’ubicarà novament al pavelló poliesportiu de la Seu d’Urgell, amb un munt d’activitats perquè els nens i nenes de 0 a 12 anys s’ho puguin passar d’allò més bé durant les vacances nadalenques. El preu de l’entrada és de 2 euros per infant i dia.

Aquest parc d’oci estarà obert d’11 a 13 hores i de 16 a 19 hores. El parc oferirà inflables grans, espai 0-3 anys, espai 3-5 anys, circuit vial amb bicicletes, la vaca de Rutac per munyir, una creperia, jocs de fusta gegants, una piscina amb boles, jocs amb l'Associació ALLAU, un photocall dels Reis Mags i del Sr. Pipa per poder-se fer fotografies i deixar la carta als Reis a les carteres reials.

Els nens i nenes també podran gaudir de maquillatge de fantasia i diferents  taller de manualitats i decoracions per l'arbre a càrrec del Talleret i la Mancomunitat d'Escombraries de l’Urgellet, decoracions per l'arbre a càrrec de Cristina Moreno, taller de fer ninots de neu amb Natàlia Blanco, taller de decoracions per la nit de Reis amb Urgell Mestre i, a més a més, l'últim dia d’obertura del parc es comptarà amb l’animació amb “Utinghami i el Rei de la Boira”.

El Parc de Nadal Infantil de la Seu d’Urgell compta amb la col·laboració de la Cooperativa Cadí, Mossos d’Esquadra, Comissió de Festes, Rafting Parc, Els Banys de Sant Vicenç, JAC, Llar d’Infants els Minairons, Foto Nuri, Menja’t l’Alt Urgell, Ètnic Viatges, ALLAU, Tot Nòrdic, Servei Català de Trànsit, Roc Roi, CaixaBank, Cadí Tours, Splendid Urgell, La Reula, Social Trens, Cerdanya Resort, el Castell de Ciutat i el Grup de Diables de l’Alt Urgell.