El tió solidari de l’escola Albert Vives recull 543 quilos d’aliments

Les alumnes de 6è curs, Rahma Behili, Leire Solís i Ingrid Vaca, en representació de tota l’escola, els han lliurat al centre de distribució Aliments per la Solidaritat.
12-12-2019

L'escola Albert Vives de la Seu d'Urgell ha lliurat aquest migdia al centre de distribució Aliments per la Solidaritat de la capital alturgellenca 543 quilos de productes alimentaris procedents del Tió Solidari, organitzat per onzè any consecutiu per aquest centre educatiu. El Tió Solidari ha anat menjant tots els productes que els i les alumnes d'aquesta escola urgellenca han anat portant de casa seva durant quinze dies.
Tots aquests aliments i altres productes de primera necessitat s’han donat al magatzem del mateix Banc dels Aliments per part de Rahma Behili, Leire Solís i Ingrid Vaca, tres alumnes del curs de 6è curs en representació de tot l'alumnat d'aquesta escola. Les alumnes han estat acompanyades per la seva mestra i alhora coordinadora del Projecte Aprenentatge i Servei, Maria Olivares, la mestra i membre de l’equip directriu de l’escola Albert Vives, Susana Calvo, i la presidenta de l'AMPA, Esther Caminal, que han fet a mans tots els aliments que 'ha cagat el Tió' aquest matí al pati de l'escola Albert Vives.

Com cada any, els alumnes de sisè han estat els encarregats de la difusió, tot fent un treball de conscienciació a la resta dels nens i nenes de l'escola respecte la necessitat de ser solidari a través de l’elaboració i il·lustració d’un conte del tió. Aquests estudiants també s'han fet càrrec de l'acollida del Tió i la recollida dels productes aportats per l'alumnat del centre. Aquesta activitat s'emmarca en el Projecte Aprenentatge i Servei.

En l’acte de fer cagar aquest ‘tió solidari’ -celebrat al pati de l’escola- hi ha estat present l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, que ha remarcat que “com cada any, ha estat un èxit de solidaritat tal i com demostren aquests 543 quilos recollits, que representen molts quilos d’aliments”. L’alcalde urgellenc també ha lloat la doble funció de la celebració d’aquest ‘tió solidari’ com és el pedagògic i el solidari. “Fa constatar als alumnes de l’existència de famílies vulnerables, i això provoca que els alumnes es bolquin per aportar aliments i productes de primera necessitat”, ha remarcat Fàbrega.

Aquest ‘tió solidari’ ha recollit arròs, llegums, oli, pasta, conserves, llet, productes de neteja personal i de la llar, com bolquers i gel corporal, que han estat rebuts per diversos voluntaris d'aquest del projecte Aliments per la Solidaritat, membres responsables del Banc dels Aliments de la Seu d'Urgell i membres de Creu Roja.
Cal recordar que tots els centres educatius de la Seu i de l'Alt Urgell fan la seva aportació solidària destinada també al Banc dels Aliments, entitat que reparteix productes alimentaris a aquelles persones que tenen dificultats econòmiques per cobrir les seves necessitats més bàsiques.

Recordem que en el projecte Aliments per la Solidaritat hi col·laboren el Consorci d'Atenció a les Persones (que conformen l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell), La Seu Solidària i Creu Roja.