El vehicle elèctric, eix de la Setmana Europea de la Mobilitat a la Seu d’Urgell

La jornada ‘Vine a conèixer el vehicle elèctric’ tindrà lloc aquest dissabte 22 de setembre amb una concentració i mostra de cotxes elèctrics, una mostra de recàrrega d’aquests vehicles i un circuit de demostració d’impacte acústic.
19-09-2018

La Seu d’Urgell se suma, una vegada més, a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat que enguany té com a lema ‘Combina i mou-te’. En aquest sentit, per aquest pròxim dissabte 22 de setembre, l’Ajuntament urgellenc, amb la col·laboració del Club de Propietaris de vehicles TESLA, PEUSA i Turisme Seu, ha organitzat la jornada ‘Vine a conèixer el vehicle elèctric’ que inclou un seguit d’activitats per fomentar l’ús del vehicle elèctric.

La jornada ‘Vine a conèixer el vehicle elèctric’ s’iniciarà amb una concentració de vehicles TESLA a la plaça dels Oms a partir de les 10 del matí i una mostra de recàrrega de vehicles elèctrics en els punts de recàrrega TESLA, situats a l’avinguda del Camí Ral de Cerdanya (darrera del Parador de Turisme), a les 11 hores.

Les activitats seguiran a les 12 del migdia, amb una exposició dels vehicles elèctrics al passeig Joan Brudieu on, per una banda, els usuaris dels vehicles elèctrics explicaran a tots els visitants la seva experiència personal pel que fa l’ús del vehicle elèctric i, per l’altra, hi haurà instal·lat un punt d’informació de l’empresa urgellenca PEUSA on s’explicarà els avantatges de disposar d’un vehicle elèctric.

A la tarda està previst un circuït de demostració de l’impacte acústic del vehicle elèctric, que tindrà inici a la plaça Catalunya. Els visitants podran comprovar quin és l’impacte acústic que generen aquests vehicles a través d’un circuït tancat que anirà de la plaça Catalunya a la plaça de les Monges. Posteriorment, aquest vehicles faran una desfilada pels principals carrers de la ciutat que finalitzarà a l’Horta del Valira, espai on els diferents vehicles faran una prova per saber quin és el vehicle que consumeix menys en un mateix recorregut.

Vehicles elèctrics a la Seu d’Urgell

Respecte als vehicles elèctrics, el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Jesús Fierro, afirma que “tenim molt clar que cal apostar i fomentar l’ús d’aquests vehicles com a mitjà de transport perquè és un mitjà sostenible i alhora suposa avantatges ambientals, econòmics i energètics com poden ser la disminució de la contaminació acústica i la introducció d’energies renovables a la mobilitat que no generen emissions de partícules contaminants”.  

Val a dir que una de les claus estratègiques de l’augment d’usuaris que comprin i facin ús d’un vehicle elèctric és disposar d’una la xarxa dels punts de recàrrega adequada a les necessitats dels usuaris. Al respecte, la Seu d’Urgell disposa ja de 14 punts de recàrrega de vehicles elèctrics, 10 per a vehicles TESLA i 4 per a tot tipus de vehicles.

El foment de la instal·lació de punts de recàrrega de vehicle elèctric és una acció inclosa en el Pla d’Acció de l’Energia Sostenible (PAES) que l’Ajuntament urgellenc ja va elaborar els anys 2013 i 2014, en el marc del Pacte d’Alcaldes per la Sostenibilitat.