Els 7 joves urgellencs que finalitzen el curs del PFI-PTT reben les orles en reconeixement a la seva formació

6 dels joves l’aproven, 5 aproven l’accés al cicle formatiu de grau mitjà i 2 seguiran formant-se a l’Escola d’Adults, mentre que 2 s’incorporen al món laboral.
06-06-2019

Aquest migdia la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell s’hi ha celebrat aquest l’acte de lliurament d’orles dels 7 alumnes que han seguit el curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, emmarcat en els Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) que organitzen el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament urgellenc.

Els i les joves del curs del PTT han recollit a mans de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, de la responsable territorial del Pla de Transició al Treball, Eva Ribera, i de la tutora del curs, Mercè Valls, una orla en reconeixement a la seva formació durant aquest curs 2018-2019. Aquests joves han estat felicitats per l’alcalde de la ciutat per haver realitzat aquest curs, tot aconsellant-los que segueixin formant-se com a futurs professionals. “El curs del PTT només és l’inici per poder continuar amb la vostra formació”, els ha esperonat Batalla.

En aquest acte també s’ha projectat un vídeo que recopila de manera resumida parts dels projectes realitzats per aquest nois i noies que acaben de cursar aquest PTT, i que han elaborat amb el professor especialista en audiovisuals, Àlex Bertran.

D’aquests 7 alumnes que han fet el curs, 6 l’han aprovat, 5 alumnes han aprovat la prova d’accés al cicle formatiu de grau mitjà i 2 seguiran els seus estudis a l’Escola de Formació d’Adults de la Seu d’Urgell. Val a dir també que 2 d’aquests joves s’incorporaran properament al món laboral.

Els i les joves del curs del PTT han adquirit coneixements teòrics i pràctics de les branques professionals d’auxiliar de comerç, oficina i atenció al públic. Els alumnes han pogut fer les seves pràctiques en un total de 8 empreses i institucions del territori: CAPRABO, supermercat Plus fresc, BonÀrea de Bellver de Cerdanya i BonÀrea de la Seu d’Urgell, Micro Seu, Les Mesures, Biblioteca Sant Agustí i Ajuntament de la Seu d’Urgell.

A més a més, els joves han elaborat un curtmetratge que forma part d’una exposició del Departament de Cultura de la Generalitat que porta per títol ‘La veu de la terra’, que inclou textos d’escriptors de l’Alt Urgell.

El PTT és una línia de formació que facilitat la inserció laboral i la continuïtat educativa a joves que no hagin obtingut el graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO).