Els millors equips de bàsquet de cadet masculí es donen cita a la Seu d'Urgell i Andorra

A partir d’aquest diumenge 22 de maig, i fins el dissabte 28. FC Barcelona i Joventut de Badalona jugaran els partits de la primera fase a les instal·lacions esportives municipals. Real Madrid i Baloncesto Sevilla, els altres caps de sèrie, ho faran al Principat.
19-05-2016

Aquest diumenge, 22 de maig, comença una nova edició del Campionat d’Espanya cadet de bàsquet masculí que, igual que en l’edició de l’any passat, coorganitzen la Seu d’Urgell i Andorra a través de l’AE Sedis Bàsquet i MoraBanc Andorra, l’Ajuntament urgellenc i el Govern d’Andorra.

El torneig és un gran esdeveniment amb 32 equips participants. Es calcula que el moviment que genera, entre participants i aficionats, pels llocs on s’organitza és de prop de 2.000 persones. L’impacte econòmic del campionat està calculat per experts en 750.000 euros.

“L’any passat va anar tot molt bé i per nosaltres és un privilegi tornar a organitzar aquest torneig” ha manifestat el president del MoraBanc Andorra Gorka Aixàs, que ho ha completat dient “i encara més per tenir la possibilitat de fer-ho conjuntament amb el Sedis amb el suport de l’ajuntament de la Seu i del Govern d’Andorra”.

Per Isidor Alberich, regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell “es tracta d’una molt bona notícia esportiva però també turística per Andorra i per la Seu”. Pere Porta, el president del Sedis ha manifestat que “pels nostres jugadors cadets és important i un mirall poder veure jugadors d’aquesta qualitat en acció”.

En relació a l’edició de l’any passat, la diferència principal és que la final i el tercer i quart lloc es jugaran dissabte al Poliesportiu d’Andorra. Les semifinals es jugaran aquest cop a la Seu. La Federació Espanyola de Bàsquet va rebre valoracions “molt positives” per part dels equips participants i aquest ha estat l’argument principal per repetir seus del torneig.