En marxa ‘Les Rutes a peu per l’Alt Urgell’ que enguany ens tornaran a portar a espais emblemàtics de la comarca

Aquest pròxim diumenge 15 d’abril tindrà lloc la segona de les 27 sortides programades per aquesta catorzena edició amb una ruta que recorrerà per la capçalera de la Valldan.
12-04-2018

Ja estan en marxa Les Rutes a Peu per l’Alt Urgell 2018 que enguany tornen a oferir un total de 27 sortides per donar a conèixer a veïns del territori i a turistes el ric patrimoni natural, cultural i històric de la nostra comarca.

Així ho han explicat aquest matí en roda de premsa la tinent d’alcalde Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, i la vicepresidenta i responsable de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Cristina Barbens, que han afirmat que la programació d’aquestes rutes a peu, gratuïtes i acompanyades, “és possible gràcies a la transversalitat de moltes entitats que hi col·laboren, totes són guiades per gent del territori que ens porta a llocs emblemàtics de l’Alt Urgell, desconeguts per la majoria, ja que moltes de les rutes no estan senyalitzades”.

Font i Barbens han agraït aquesta col·laboració entre la iniciativa pública i privada que permet oferir aquest producte de senderisme que posa en valor la nostra comarca.  En aquest sentit, han volgut fer una crida a participar en aquesta iniciativa “no només als veïns de la Seu i comarca sinó també al sector de l’hostaleria perquè se la facin seva per tal que en facin promoció als seus clients”.

Sobre la temàtica d’aquestes rutes, Mireia Font ha volgut destacar que  “enguany s’han mantingut algunes propostes que es venen realitzant de fa alguns anys que s’emmarquen en les programacions culturals organitzades per tota la comarca com el Festival Càtar de Castellbò o les Jornades de Mitologia Pirinenca de la Guàrdia d’Ares, així com el producte Dimecres coneixem l’Alt Urgell, amb sortides d’un matí per conèixer el nostre patrimoni més proper durant el dimecres del mes d’agost, i així donar-los a conèixer també als visitants que s’hostatgen al territori alturgellenc durant les vacances d’estiu”.  

Aquest diumenge 15 d’abril, ruta per la capçalera de la Valldan

Precisament aquest diumenge 15 d’abril tindrà lloc la segona de les 27 sortides programades per aquesta catorzena edició amb una ruta que recorrerà per la capçalera de la Valldan.

Aquesta és una ruta senderista, de poc més d’11 quilòmetres, que presenta una de dificultat exigent, que anirà a càrrec d’un guia de la Unió Excursionista Urgellenca (UEU). 

Fulletó de les rutes amb codi QR i assegurança d’accidents

Enguany també es mantenen les dues novetats que oferien aquestes rutes guiades en l’edició passada com el fulletó que les recull, de fàcil visualització, i que compta amb un codi QR que enllaça a un web on es poden trobar les fitxes específiques de cadascuna, i l’assegurança d’accidents per a tots els participants que s’inscriguin prèviament abans de fer una ruta.

Pel que fa la dificultat, hi ha rutes per a tothom, des de molt fàcils, fàcils, de dificultat moderada, exigent o molt exigent, així com també de familiars. La dificultat de les rutes està calculada en base al mètode SENDIF.

Per temàtica, les sortides són senderistes, històriques, naturalistes, culturals, familiars, mitològiques, ornitològiques, astronòmiques i populars.

Gratuïtes i places limitades

Les rutes guiades són una activitat gratuïta, però per participar-hi, cal inscriure’s prèviament. Les places són limitades. La data límit per fer les inscripcions són les dues del migdia del dia anterior a la sortida i es poden fer tant a Turisme Seu com a Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.