Entrada gratuïta per tothom a la piscina municipal de la Seu d’Urgell a causa de l’onada de calor

La mesura és per avui dijous 27, demà divendres 28 i dissabte 29 de juny, dies que es preveu una pujada excepcional de les temperatures L’aforament està limitat a 472 persones.
27-06-2019

Avui dijous, demà divendres i demà passat dissabte, 27, 28 i 29 de juny, respectivament, l’entrada a la piscina municipal d’estiu de la Seu d’Urgell serà gratuïta per a tothom a causa de l’onada de calor generalitzada. Precisament aquest tres dies es preveu que les temperatures pugin de manera excepcional, podent arribar als 40º a la nostra ciutat.

Les persones que accedeixin a la piscina municipal se’ls hi lliurarà un tiquet gratuït que s’haurà de conservar en bon estat per tornar-lo a la taquilla quan se surti de la instal·lació. D’aquesta manera el podrà fer servir una altra persona que vulgui refrescar-se.

Val a dir que l’aforament de la piscina és de 472 persones. Una vegada l’aforament quedi ple no es permetrà entrar més persones per motius de seguretat. La piscina obre cada dia de 10 del matí a 8 del vespre.

Aquesta mesura de caràcter excepcional ha estat presa per l’equip de govern municipal de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, després que el grup municipal de la CUP suggerís aquesta acció davant de l’activació de l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per l’onada de calor que pateix el conjunt del país.

Altres mesures de prevenció per combatre la calor

  • Hidratar-se molt sovint. Beure força aigua i evitar beure alcohol i fer àpats copiosos.
  • Evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzar-les preferentment en les primeres hores del matí o a la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable sortir a fer esport com córrer o anar en bicicleta,fer-ho en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no es disposar de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a  familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

L'objectiu d'aquests consells és reduir riscos i protegir la salut, en especial dels col·lectius més vulnerables. Cal recordar que els factors de risc més importants són l’edat (especialment persones més grans de 75 anys i lactants), persones amb discapacitats físiques i/o psíquiques, persones amb malalties cròniques (en especial les cardiorespiratòries), la polimedicació (fer especial menció als efectes de la medicació que actua sobre el sistema nerviós central i que pot afectar la termoregulació), la hidratació incorrecta i l’excés d’activitat física.