Es posa en funcionament el nou centre de serveis per a les brigades municipals de la Seu d’Urgell

Aquest nou centre logístic municipal s’ubica a la parcel·la, situada a l’interior d’illa, entre l’avinguda del Salòria i el carrer de l’Orri.
04-09-2019
Es posa en funcionament el nou centre de serveis per a les brigades municipals de la Seu d’Urgell

Interior del nou centre de serveis municipals.

Aquesta setmana s’ha posat en funcionament el nou centre de serveis municipals que albergarà totes les brigades. Aquest nou equipament municipal  es troba a la parcel·la, situada  a l’interior d’illa, entre l’avinguda del Salòria i el carrer de l’Orri de la Seu d’Urgell.

El tinent d’alcalde de Serveis Municipals de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Joan Gurrera, afirma que “aquest centre millora notablement la proximitat de la prestació dels serveis urbans a la ciutat i allibera espais que podran es destinar a altres usos que, fins ara, suposaven despeses de lloguer”. Val a dir també que el fet de tenir totes les brigades ubicades a prop del centre de la ciutat i en un mateix edifici augmentarà la coordinació i l’eficàcia de les seves tasques.

Aquest equipament consta d’una planta soterrada de 1.450m2, i una planta baixa de 1.315m2, amb un total edificat de 2.800 m2. La planta baixa s’ha destinat a acollir el mòdul de serveis i vestidors, i les brigades municipals d’obres, aigua i electricitat. El seu accés és per l’avinguda del Salòria, que és l’accés principal de l’edifici.  

Pel que fa a la planta del soterrani acull un espai per garatge dels vehicles que retiri la grua municipal, i el servei de neteja viària i la brigada del servei de parcs i jardins. La porta d’accés d’aquesta planta es fa pel carrer de l’Orri.

Cal remarcar que aquest nou centre logístic municipal ha quedat separat, en planta baixa, dels edificis que l’envolten. El teulat s’ha enjardinat per tal de minimitzar l’impacte visual d’aquest edifici.

Les obres, que les ha portat a terme l’empresa Ribalta i Fills, SA, i les han projectat i dirigit els arquitectes urgellencs Marc Vidal i Joan Marquet, han tingut una durada de nou mesos. El cost de construcció d’aquest equipament ha estat de 1.700.655 euros (IVA inclòs), sense cap increment respecte el projecte adjudicat.