Es presenta el Catàleg de Béns Protegits de la Seu d'Urgell

L'acte, celebrat aquest vespre a la sala la Immaculada, ha anat a càrrec de Carles Gascón qui ha realitzat una visió històrica de la ciutat a través dels 115 elements que proposa protegir aquest inventari.
08-04-2016

La sala la Immaculada de la Seu d'Urgell ha acollit aquest vespre la presentació pública del Catàleg de Béns Protegits del municipi, document normatiu que disposarà l'Ajuntament urgellenc per a poder protegir el patrimoni més significatiu del municipi, és a dir, de la Seu, de Castellciutat i dels barris.

La presentació ha anat càrrec de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que ha valorat "molt positivament" la feina realitzada conjuntament per l'historiador local, Carles Gascón, i els arquitectes Joan Marquet i Marc Vidal, autors d'aquest inventari que recull un total 115 elements o conjunts que proposa protegir. En aquest acte públic, Carles Gascón, ha fet una visió històrica de la ciutat a través d'aquests 115 elements històrics i patrimonials. 

El Catàleg de Béns Protegits de la Seu d'Urgell esdevé així una eina tècnica de treball per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell que classifica 102 conjunts històrics, segons la seva naturalesa i el tipus de valors associats, en tres categories: Bé Cultural d'Interès Nacional, amb 17 elements; Bé Cultural d'Interès Local, amb 51 elements; i un inventari municipal de 34 elements més. A més a més, aquest catàleg també inclou 13 altres elements que s'emmarquen dins dels jaciments arquitectònics i paleontològics.