Es renoven els vestidors del Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell

Aquesta reforma integral suposa el tret de sortida de diverses actuacions per millorar les instal·lacions de cara albergar les properes competicions de piragüisme com la Copa Pirineus, la Copa del Món i, sobretot, el Campionat del Món de 2019.
16-02-2018

El Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell ha iniciat les obres de reforma integral dels vestidors públics que a partir de la primavera lluiran una redistribució i una renovació total de l’espai, amb accessoris i mobiliari nous.

Amb aquestes obres, els vestidors milloraran l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, adequant-se a les necessitats i exigències normatives actuals. També milloraran la gestió i l’eficiència energètica de l’espai.

Val a dir que la reforma dels vestidors mantindrà l’especialització de l’espai en una zona humida i una altra de seca. A la zona humida hi haurà les dutxes, on s’amplia l’espai i es crearà una cabina individualitzada; també hi haurà lavabos adaptats. S’incrementarà la zona seca aprofitant el màxim l’espai per a bancs.

Les obres les porten a terme Construccions Orgèl·lia, SL, i tenen un cost total de 65.219 euros.

Val a dir que les obres estaran a punt per a la celebració de les diferents competicions nacionals i internacionals de piragüisme que acollirà properament el Parc Olímpic del Segre, com la Copa Pirineus o la Copa del Món. Al respecte, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Isidor Alberich, explica que aquestes obres de reforma dels vestidors “és la primera actuació i la més urgent de les diferents inversions que s’aniran fent al parc abans d’acollir el Campionat del Món el mes de setembre de 2019, amb l’objectiu d’adaptar-se a les necessitats que requereixen actualment aquestes proves”.

Durant aquestes setmanes, piragüistes de clubs procedents de França, Ucraïna, Irlanda i Suïssa estan entrenant-se al canal d’aigües braves del Parc Olímpic del Segre per preparar-se de cara a les proves selectives de les seves respectives seleccions nacionals per poder participar tant a la prova de la Copa del Món d’aquest any com pel pròxim Mundial que tindrà lloc l’any vinent a la Seu d’Urgell.

Recordem que les instal·lacions del Parc del Segre es van construir per acollir les proves de piragüisme en aigües braves dels Jocs Olímpics Barcelona’92. Després de la cita olímpica, aquestes instal·lacions han promogut la pràctica d’aquest esport, acollint proves de competicions a tots els nivells, fet que ha comportat que per aquests vestidors hi hagin passat nombrosos esportistes, així com visitants que gaudeixen de les activitats lúdiques que ofereix el Rafting Parc.