Èxit del taller de musicoteràpia per a gent gran amb 30 participants

L’activitat consta de 8 sessions conduïdes per la musicoterapeuta Pilar Planavila.
29-11-2019

Un total de 30 persones -totes elles dones- participen en el taller de musicoteràpia organitzat la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Aquest taller, que consta de 8 sessions, es porta a terme cada divendres a l’Escola Municipal de Música de la Seu fins el 10 de gener, conduïdes per la musicoterapeuta Pilar Planavila.

“Vam decidir organitzar aquest taller després de l’èxit que va obtenir el tastet de musicoteràpia que es va realitzar dins la programació de la Festa de la Gent Gran d’aquest any”, explica Marian Lamolla, regidora de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. De cara a l’any vinent s’està plantejant organitzar un nou taller de musicoteràpia que es desenvolupi durant tot el curs. “Aquesta és una petició que ens han fet arribar les participants perquè en surten molt contentes”, afegeix Lamolla.

El taller

El taller de musicoteràpia té com a objectius treballar l’autoestima dels i les participants i el seu benestar a través d’un treball motriu, tot activant el cos la ment. Pilar Planavila afirma que les participants en fan una valoració molt positiva: “Quan s’acaba cada sessió mostren la seva satisfacció, sortint més actives i positives”.

Cada sessió de musicoteràpia té una durada d’una hora que es divideix en tres parts. En la primera, es fa un escalfament motriu i de veu; a la segona part de la classe s’incorporen instruments de percussió i s’interactua amb la musicoterapeuta a través de dinàmiques de moviment amb els mateixos instruments; i la tercera part, que tanca la sessió, es realitzen danses per tal que les participants s’interrelacionin.