Gran participació als actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones a l’Alt Urgell

La jornada va concloure amb una manifestació massiva pels carrers de la Seu d’Urgell i la lectura d’un manifest reivindicatiu dels reptes i les mancances que encara queden pendents d’assolir.
09-03-2018

Ahir, dia 8 de març, es van dur a terme els actes programats amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb una gran participació, sobretot de les dones, en tots els actes. El balanç final ha estat molt positiu, tant pel desenvolupament de les diverses activitats com per la satisfacció expressada per les participants.

La sortida a la vall de la Vansa i Tuixén va comptar amb l’assistència de 57 persones. Es van fer les visites previstes al safareig de Fórnols i als retaules gòtics de Sant Pere de Cornellana, on l’arquitecte Antoni Fiol va fer l’explicació de les restauracions corresponents.

A Cornellana va tenir lloc l’acte d’homenatge a Emília Llorens, acompanyada de la seva filla Neus Céspedes. L’Emilia va fer d’aprenent de trementinaira amb la seva tieta Càndida Majoral de ben nena, amb qui caminaven fins a les poblacions de Girona, essent acollides a les cases i masos on les esperaven amb els braços oberts.

A continuació es va conèixer quina era la feina que duien a terme les Trementinaires, amb el testimoni recollit des del Museu que porta el seu nom i el Jardí Botànic elaborat a partir del camp de treball dut a terme per dones de la vall l’any 2005. La sortida va concloure amb un dinar al Molí de Fórnols.

També va tenir una alta participació, sobretot per part de jovent, la xerrada-taller “Sexualitat i llibertat” a càrrec de Sònia Notario, que va plantejar i aclarir alguns dubtes fonamentals sobre la sexualitat, quins missatge rebem dels mitjans i, sobretot, el desconeixement d’aspectes claus per manca d’una informació clara sobre el tema.

La jornada va concloure amb una manifestació massiva pels carrers de la Seu d’Urgell i la lectura d’un manifest reivindicatiu dels reptes i les mancances que, tot i els avenços aconseguits per les dones, encara queden pendents d’assolir.

A Organyà l’Ajuntament va programar l’Espectacle "LA PILAR”, amb Maria Coll i un sopar per a les dones amb una assistència aproximada de 90 dones, que van gaudir de la vetllada.

L’Ajuntament de Coll de Nargó té prevista la realització d’actes commemoratius per al proper cap de setmana. Trobareu informació al web de l’Ajuntament.