Iniciada la tala de cinc arbres del Parc del Cadí

Un dels cedres representa un perill, mentre que els altres quatre presenten un deteriorament estètic, segons l’informe del Servei Municipal de Parcs i Jardins. En el seu lloc es plantaran altres elements vegetals.
22-05-2018

Aquest matí s’ha iniciat la tala del conjunt dels cinc cedres que hi ha al Parc del Cadí de la Seu d’Urgell. Aquesta acció, aprovada per unanimitat de tots els membres de la Junta de Govern Local, es porta a terme després que el Servei Municipal de Parc i Jardins hagi elaborat un informe tècnic que aconsella tallar aquests cinc arbres tant per motius de seguretat com per una qüestió estètica d’aquest espai públic.

Concretament, en l’informe de jardineria s’informa que un dels cinc cedres té una inclinació d’uns 20 graus respecte a vertical, malgrat estar recolzat per una sirga d’acer col·locada fa un parell per minimitzar els danys en cas de caiguda. Les nevades d’aquest hivern han acabat de deteriorar l’estat d’aquest arbre, fet que representa un perill de causar danys en una edificació contigua.

D’altra banda, un segon arbre del conjunt de coníferes ha perdut prop del 50% de la seva massa vegetal, mentre que dos arbrers més presenten un creixement esquifit sense cap atractiu.

Val a dir també que l’informe de Parcs i Jardins recull que després de talar aquest cinc cedres al Parc del Cadí s’hi plantaran elements vegetals que en el seu moment es determini en el projecte de remodelació d’aquest mateix espai públic i que actualment s’hi està treballant.