Iniciades les obres de reurbanització de la plaça de les Moreres

S’elimina l’actual illa i s’hi construeix una rotonda amb l’objectiu de modernitzar l’espai i ordenar la circulació de vehicles i vianants d’aquesta zona del barri de Santa Magdalena.
07-09-2018

Avui s’han iniciat les obres de reurbanització de la plaça de les Moreres de la Seu d’Urgell. L’objectiu d’aquesta remodelació és principalment “modernitzar l’espai i ordenar la circulació de vehicles i vianants d’aquesta zona del barri de Santa Magdalena, pas principal per accedir a l’escola Albert Vives”, remarca Jesús Fierro, tinent d’alcalde d’Urbanisme de l’Ajuntament urgellenc.

Per tal d’aconseguir més seguretat dels vianants de la zona i dels vehicles que hi conflueixen, s’eliminarà l’actual illa i s’hi construirà una rotonda per garantir el flux dels vehicles dels carrers que hi conflueixen (el camí de la Palanca, el passeig del Parc i els carrers Bisbe Iglesias Navarri, de la Canal Baridana i de Ribera d’Urgellet). Pel que fa a la circulació de vianants, s’eliminaran els passos pel mig de la plaça i s’hi realitzaran passos perimetrals a la rotonda.

Val a dir també que a l’interior de la nova rotonda s’enjardinarà, i s’hi col·locaran bans per seure. També es construiran noves voreres. 

La reurbanització de la plaça de les Moreres també preveu modificar l’enllumenat públic d’aquest espai, mitjançant la substitució dels punts de llum de les voreres per uns altres de nous de 4 metres d’alçada. Pel que fa a la il·luminació de la calçada, es col·locarà una columna de 12 metres d’alçada dins de la rotonda, on s’hi posaran cinc projectors. Val a dir que tots els equips seran tipus LED.

Aquesta actuació, que tindrà una durada de tres mesos, té un pressupost de 174.000 euros.