Instal·lat nou mobiliari al pati de la Biblioteca Sant Agustí

També s’ha insonoritzat la 4a planta, on hi ha la sala polivalent, reforma que evitarà molèsties a la resta d’usuaris d’aquest equipament quan s’hi realitzin activitats en aquest espai.
11-12-2018

Aquest matí ha quedat instal·lat el nou mobiliari del pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell que es compon de tres conjunts diferents per seure i llegir en aquest espai descobert del mateix equipament cultural.

Els nous conjunts, fabricats en acer corten, s’han ubicat en tres de les capelles a la nau principal de l‘antiga església del convent de Sant Agustí que actualment coneixem com a pati de la biblioteca. Cada conjunt està format per taules i cadires amb un disseny diferent cadascun. Un està format per dues taules llargues i els seus respectius bancs; un segon conjunt consta de dues taules altes amb els seus tamborets, mentre que un tercer està format per dues cadires individuals i dues tauletes.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, explica que la idea d’instal·lar aquest mobiliari rau de la direcció de la Biblioteca Sant Agustí amb  l’objectiu “d’obrir el món de la lectura a l’exterior, que els usuaris puguin aprofitar aquest espai a l’aire lliure per poder llegir i estudiar amb comoditat durant els mesos de bon temps”.  

Insonoritzada la planta 4a de la biblioteca

 Val a dir també que ja han finalitzat les obres d’insonorització de la planta quarta de la mateixa Biblioteca Sant Agustí, coneguda com a sala polivalent, espai on s’hi celebren conferències, presentacions de llibres, xerrades, conta contes, entre d’altres activitats.

Les obres han consistit en tancar el doble espai existent entre les plantes tercera i quarta de l’edifici, amb la instal·lació d’uns paraments de vidre, de manera que les dues plantes han quedat aïllades acústicament. Això evitarà molèsties a la resta dels usuaris de les diferents plantes de la biblioteca quan tinguin lloc activitats en aquesta planta quarta.

A més a més, també s’hi han col·locat unes cortines que mitiguen la llum directa i la calor que entren per la façana oest, que és totalment de vidre, ja que el sistema que hi havia no funcionava.

Recordem que a la planta quarta també s’hi conserva la documentació més antiga de la biblioteca (anterior a 1850 i fins al 1963, any en que s’instaurà el Dipòsit legal i fou obligatori cedir diversos exemplars a les biblioteques provincials i a la Biblioteca de Catalunya), així com les obres creades per autors de la comarca (autors, directors, il·lustradors, etc.) o sobre la comarca, l’anomenada Col·lecció Local.

Per conservar millor tota aquesta documentació, la reforma d’aquesta planta també ha inclòs la substitució de la moqueta existent per un paviment de linòleum que és fàcil de netejar i que alhora és fonoreductor.

Cal remarcar que totes aquestes obres de millora realitzades a la Biblioteca Sant Agustí han estat portades a terme per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, i que han comptat amb el suport de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.