L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova el projecte d’urbanització de la plaça de l’Arbre de Castellciutat

Ahir al vespre va tenir lloc al local social del poble una trobada informativa amb els veïns i veïnes amb l’alcalde urgellenc i l’equip redactor per explicar el contingut de les obres que volen dignificar aquest espai públic.
07-02-2018

La Junta de Govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest passat dilluns el projecte d’urbanització de la plaça de l’Arbre del poble de Castellciutat. A partir d’ara, el projecte queda a exposició pública durant 30 dies perquè s’hi puguin fer al·legacions.

Al respecte, l’alcalde urgellenc ressalta que amb aquest projecte “es pretén crear una plaça nova i feta amb materials nobles, com la pedra i l’acer corten, que pretén conjugar el millor possible els usos que hi ha en aquest indret: el pas de vehicles i l’espai per als vianants i les activitats de poble”. “És un projecte ambiciós, que cuida els detalls i que creiem que millora molt un dels punts importants de Castellciutat”, abunda Albert Batalla.

Trobada informativa

Precisament ahir al vespre va tenir lloc al local social de Castellciutat una trobada informativa entre els veïns i veïnes del poble i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i l’equip redactor del projecte que el conformen els arquitectes Marc Vidal i Joan Marquet. La reunió va servir per explicar els objectius de les obres que, a grans trets, volen ordenar aquesta plaça per crear un espai de qualitat urbana en el centre del poble.

Dignificar l’espai públic

Amb aquest projecte l’Ajuntament de la Seu d’Urgell té la voluntat d’urbanitzar la plaça de l’Arbre i dignificar l’espai públic -amb la pavimentació d’uns 650 m2 aproximadament- amb l’objectiu d’encabir-hi les celebracions d’esdeveniments importants que es fan a Castellciutat.

En el punt central de la plaça, que correspon a la intersecció dels carrers Mossèn Cinto Verdaguer i el Doctor Robert, es crearan tres espais on el vianant serà l’únic protagonista, mentre que els vehicles quedaran reduïts als tres eixos amb el que s’ordena la plaça. D’aquesta manera, la circulació de vehicles quedarà limitada per barreres produïdes per la col·locació del mobiliari urbà o pel tractament del paviment o bé per la il·luminació que es planteja en l’espai públic.

La plaça serà tota del mateix nivell, sense barreres arquitectòniques. Per solucionar la circulació de vehicles, el paviment serà de diferents colors i material, així com per mobiliari urbà i punts de llum encastats al terra. També es limitarà la velocitat dels cotxes a través d’una remunta per accedir a la plaça.

El material que es col·locarà al paviment de la plaça serà una llamborda tractada de pedra natural de granit de diferents colors, que serà enriquit amb acer corten.

El mobiliari urbà estarà compost per bancs de fusta i papereres metàl·liques, i es planteja també un nou banc de pedra, com a referència de l’antic pedrís de Cal Duat. També s’hi instal·larà un nou enllumenat públic.

La urbanització de la plaça es rematarà amb la col·locació d’un arbre de petites dimensions per donar nom a la Plaça de l’Arbre, i se’n col·locarà un altre al racó generat en l’inici del carrer Doctor Robert.

Val a dir que aquesta actuació no només pretén ordenar aquesta plaça sinó que vol servir com a preludi d’estudi dels diferents carrers i espais de Castellciutat.