L’Ajuntament de la Seu d’Urgell aprova la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi

El període de presentació de les sol·licituds serà de l’1 al 28 de febrer d’enguany. Entre 2012 i 2018 s’atorguen 130 ajuts que sumen gairebé 165mil €.
22-01-2019

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui la convocatòria de subvencions per a la promoció del municipi respecte l’any 2018. Les sol·licituds per a poder accedir a aquests ajuts s’hauran de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’1 i 28 de febrer d’enguany.

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, considera que “és molt important mantenir aquesta ajuts perquè donen una petita empenta a les persones que aposten per la nostra ciutat i que volen muntar-hi un negoci o millorar el que ja regenten”.

Aquests ajuts s’adrecen a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, principalment en el sector comercial i de serveis, donant prioritat als emprenedors menors de 35 anys i als majors de 55, i als establiments que s’instal·lin al centre històric. Al respecte, Mireia Font afegeix que “també poden optar a aquestes subvencions els establiments que vulguin millorar i modernitzar-se, i apostin per fer inversions, com per exemple, pel que fa a eficiència energètica”.

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica recorda que “per complementar aquesta línia d’ajuts i seguir apostant pel foment de l’emprenedoria, properament s’obriran des d’aquest Ajuntament els ajuts per a la promoció de l’ocupació autònoma”.

Les bases

Les bases d’aquests ajuts estipulen com a requisits que poden sol·licitar-los totes les persones que siguin titulars d’un establiment a la Seu d’Urgell amb un espai inferior als 100 m2 i que s’hagin instal·lat o modernitzat l’any anterior a l’aprovació de la convocatòria, per tant, l’any 2018. Els ajuts contemplen les reformes, les ampliacions, les apostes per l’eficiència energètica, la creació de llocs de treball, la creació d’un producte o servei  innovador, com a requisits més importants.

Quadre-resum ajuts a la promoció del municipi

 

Conceptes subvencionables

Import

Nou establiment o traspàs*

1.000 €

Reforma o ampliació* (tant en nous establiments com ja existents)

1.000 €

Creació d'ocupació (tant en nous establiments com ja existents)

500,00

Creació producte o servei innovador (tant en nous establiments com ja existents)

500,00

Menor de 35 o majors de 55 anys

500,00

Obertura o millores a locals al Centre Històric

500,00

 

 

Total

4.000 €

 

 

 

* Pels bars i locutoris serà de 500€

 

 

Atorgats prop de 165 mil euros en els darrers set anys

El programa de subvencions per a la promoció del municipi de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat en els darrers 7 anys un total de 164.593,39 euros, concretament 130 ajuts.

D’aquestes 130 subvencions atorgades a establiments comercials i de serveis entre l’any 2012 i l’any 2018, 70 han estat atorgats per implantació; 36 s’han atorgat per reformes, ampliacions o millores, mentre que 26 s’han atorgat a joves menors de 35 anys. 

Val a dir també que en aquestes darreres set convocatòries també s’han lliurat 8 ajuts a establiments d’especial interès; 5 a persones majors de 55 anys; i 3 ajuts per traspàs.