L’Ajuntament de la Seu d’Urgell atorga 14 ajuts per rehabilitar i repintar porxos i façanes del centre històric i de Castellciutat

L’import total atorgat en aquesta primera fase de la convocatòria és de 31.894,93 euros.
09-12-2019

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha atorgat un total de 31.894,93 euros en ajuts per a la rehabilitació i repintar porxos i façanes d’edificis dels carrers Major i dels Canonges, i adjacents, i per primera vegada també a Castellciutat.

De les 26 sol·licituds presentades s’han concedit en aquesta primera fase un total de 14 subvencions: 11 al centre històric per un valor de 22.894,93€ i 3 a Castellciutat que ascendeixen a 9.000€.  Resten encara per assignar 28.105,07 euros, que s’atorgaran durant la primera quinzena de gener, un cop finalitzi a finals d’any el termini per a presentar sol·licituds. De totes les subvencions demanades, 2 es troben pendents d’aportar documentació requerida, 9 estan pendents de l’aportació econòmica final i només una ha estat denegada.

Recordem que aquestes subvencions tenen com a objectiu dinamitzar i potenciar tot el centre històric, i compten amb una partida pressupostària de 60.000 euros, dels quals aquest any i per primer cop, com a mínim 10.000 estan adreçats a les sol·licituds de Castellciutat. La rebuda d’aquestes subvencions per part dels veïns i veïnes ha estat excel·lent, fet que permetrà exhaurir tota la partida pressupostària assignada. Al respecte, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, remarca que “aquesta és la primera vegada que s’obre aquesta línia per pintar i rehabilitar façanes a Castellciutat i la valoració és molt bona atès que s’han presentat 12 expedients cosa que demostra l’interès per aquesta línia d’ajuts”.

Comptant aquesta tercera convocatòria, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat fins a la data 80 expedients de rehabilitació i pintura de façanes que han suposat l’atorgament de 106.155,34 euros d’ajuts i la previsió que aquest import s’incrementi al mes de gener un cop resolta la convocatòria actual. Mireia Font conclou que “pensem que és una línia que cal mantenir atès que suposa un bon impuls per l’embelliment i la conservació del centre històric de la ciutat a la vegada que prioritza i promociona la feina d’empreses locals”.

Les  subvencions que s’atorguen cobreixen un màxim del 60% del pressupost de la rehabilitació i pintura de la façana. Aquest ajut pot arribar fins al 85% del total del cost de l’actuació si es realitza amb industrials de la Seu d’Urgell. L’import màxim de la subvenció és de 2.000 euros si l’edifici té una única façana, i de 3.000 euros si en té més d’una.

La pintura que es faci servir per repintar s’haurà de fer amb el color o colors determinats a la normativa urbanística municipal.