L’Ajuntament de la Seu d’Urgell atorga més de 14 mil euros en subvencions per a la promoció del municipi

La Regidoria de Promoció Econòmica lliura 10 subvencions en concepte d’implantació de nou establiment, per a joves emprenedors, per a reforma i per innovació.
07-05-2019

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat atorgar els ajuts per a la promoció del municipi referents a les obertures de nous negocis durant l’any 2018. En total, s’atorgaran 10 subvencions de les 18 sol·licituds presentades.

En xifres, aquestes subvencions atorgades ascendeixen a un total de 14.516,19 euros. Aquests 10 ajuts atorgats s’han lliurat en les línies subvencionables com la implantació de nou establiment, per a joves emprenedors, per a reforma i per innovació. Val a dir que les 8 subvencions restants s’han denegat per no complir els requisits necessaris per optar a aquests ajuts.

La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament urgellenc, Mireia Font, afirma que “un any més, l’objectiu d’aquestes subvencions són fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, principalment en el sector comercial i de serveis, prioritzant emprenedors joves i majors de 55 anys”. Font afegeix que “una altra prioritat d’aquests ajuts són els establiments que s’obrin al carrer dels Canonges”. La regidora ha destacat que des de l’any 2012 s’han donat 140 ajuts de promoció del municipi i prop de 180 mil euros.  

Els beneficiaris d’aquestes subvencions han estat persones físiques o jurídiques amb ànim de lucre titulars d’un establiment a la Seu d’Urgell, amb un espai d’atenció al públic inferior a 100 m2, tal i com marquen les bases dels ajuts per a la promoció del municipi.

Les línies subvencionades contemplen la creació o traspàs d’establiment, reforma de local comercial, creació d’ocupació, creació de producte innovador, joves emprenedors menors de 35 i adults majors de 55, i establiments situats al centre històric de la ciutat.