Valoració positiva d’una edició de la Fira de Sant Ermengol condicionada per la vaga general i la meteorologia

Malgrat no obrir portes divendres a la tarda i la persistent pluja d’aquest diumenge, el certamen registra prop de 30.000 degustacions de formatges artesans i altres productes agroalimentaris.
20-10-2019

La Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell ha celebrat enguany una nova edició marcada pels fets excepcionals que viu el país i la pluja en aquesta jornada de diumenge. Malgrat aquests factors adversos, la fira mil·lenària de la capital de l’Alt Urgell pot fer una “valoració positiva” en quant a nombre de visitants i degustacions de formatges artesans del Pirineu i altres productes agroalimentaris.

La 25a Fira de formatges Artesans del Pirineu ha venut uns 5.000 tiquets de degustació que, sumat als tastos guiats de formatges i productes agroalimentaris, així com les demostracions culinàries celebrades al recinte firal ‘Aliments del Territori i Tu’ de la Diputació de Lleida han fet prop d’un total de 30.000 degustacions en aquesta edició de la fira 2019.

Davant d’aquestes xifres, la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Mireia Font, afirma que “malgrat una tarda de menys de fira i la pluja d’avui, fets que han provocat menys afluència de públic que en les darreres edicions, la Fira de Sant Ermengol ha mantingut dades properes al 70% dels anys més reeixits”.

L’Ajuntament urgellenc també vol remarcar que la Fira de Formatges Artesans del Pirineu s’ha convertit en aquests vint-i-cinc anys, no només en el principal aparador del formatge artesà elaborat en la serralada pirinenca, sinó també en “patrimoni de la Seu d’Urgell”.