L’Ajuntament de la Seu d’Urgell nomena el nou cap de la Policia Municipal i presenta la nova organització del cos

La Junta de Govern aprova el nomenant del sotsinspector Antonio González com a nou màxim responsable del servei policial del municipi.
15-04-2019

Avui ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la presentació del sotsinspector de la Policia Municipal, Antonio González, com a cap d’aquest cos policial de la nostra ciutat, després que aquest matí la Junta de Govern aprovés el seu nomenament. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i del tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Jesús Fierro, davant de la plantilla que conforma la Policia Municipal de la Seu d’Urgell.

L’alcalde urgellenc ha explicat que al sotsinspector Antonio González -fins a l’actualitat sergent de la plantilla de la Policia Municipal de la Seu- és a partir d’avui el màxim responsable de la Policia Municipal de la capital alturgellenca després que el seu antecessor en el càrrec, l’inspector Joan Josep Martínez s’hagi jubilat, tot acollint-se al nou decret estatal que recull que els agents majors de 59 anys de les policies locals poden acollir-se a la jubilació anticipada. Albert Batalla ha felicitat i agraït a Antonio González haver acceptat aquest nomenament “per la responsabilitat que comporta”. L’alcalde de la Seu ha desitjat al nou cap de la Policia Municipal que “tingueu la feina justa, no més de la que ha de tenir una ciutat com la Seu d’Urgell, però que la feina que es presenti sigui de servei a la ciutadana i de gestió de la seguretat i la convivència ciutadana que sempre ha estat un model molt positiu”.

Nova organització de la Policia Municipal

El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Jesús Fierro, ha explicat que amb l’aplicació del nou decret estatal sobre les policies locals, la Policia Municipal de la Seu d’Urgell tindrà al llarg d’aquest any 2019 un total de 5 baixes per jubilació anticipada. Al respecte, Fierro ha manifestat que “l’Ajuntament ho afronta com una oportunitat per crear una nova estructura amb l’objectiu que la plantilla quedi coberta al 100%, amb nous agents amb formació, i així poder donar encara més un millor servei”.

El nou model policial de l’Ajuntament de la Seu es compondrà doncs d’un sotsinspector, 4 caporals, 13 agents i 2 auxiliars administratius. Aquesta estructura permetrà la creació de tres grups de treball formats per un caporal i 4 agents cadascuna per donar servei a les tasques d’aquest cos les 24 hores del dia els 365 dies de l’any.

Val a dir aquesta estructura es complementarà amb un caporal i 2 auxiliars administratius el dies de mercat setmanal, per la Fira de Sant Ermengol, Festa Major, entre d’altres esdeveniments que celebra la Seu d’Urgell al llarg de l’any. Jesús Fierro ha destacat que “aquest nou organigrama representa un salt endavant des del punt de vista qualitatiu, que permetrà treballar millor en equip amb torns més coberts que fins ara”. El tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana ha afegit que tot això es portarà a terme a través de la ja convocada d’una plaça de caporal a través de promoció interna, la creació de 2 places més de caporal més endavant, també de promoció interna, i que s’hi afegeix el procés en marxa per cobrir totes les places vacants d’agents que es puguin donar.

Per la seva part, el sotsinspector Antonio González ha remarcat que aquest nomenant és “un nou repte professional”, mentre que la nova organització de la Policia Municipal de la Seu d’Urgell “servirà per continuar donant seguretat i servei a la ciutat”. González ha afegit que la Policia Municipal seguirà donant servei als ciutadans davant de problemes de convivència ciutadana, prestarà servei a la via pública, realitzarà tasques de pedagogia sobre trànsit a diferents col·lectius de la ciutat i actuarà en la identificació de l’ADN de les femtes dels gossos que es recullin en mig del carrer.

Balanç accidentalitat 2018

També s’ha presentat avui l’informe sobre accidents de trànsit dins la Seu d’Urgell referent a l’any 2018, a càrrec de l’agent de la Policia Municipal Jesús Bellón.

En aquest balanç destaca que durant l’any 2018 hi va haver 37 accidents, 11 menys que a l’any 2017. Respecte al nombre de víctimes ha estat de 15, 9 víctimes menys que en l’any anterior, 12 de caràcter lleu i 3 de greus. De les 3 víctimes greus han estat per atropellament i 2 d’ells a persones de major de 70 anys. L’informe policial subratlla com a fet “molt rellevant” que durant 7 anys consecutius no hi ha hagut cap víctima mortal.

Respecte al tipus d’accidents, 13 han estat per xoc amb un objecte fix,11 per envestida lateral, 8 per atropellament (3 dels quals el conductor s’ha donat a la fuga), 3 per encalç, 1 per col·lisió frontal i 1 per sortida de via. L’informe policial remarca que els atropellaments continuen provocant el major nombre de víctimes en general i la totalitat de les de caràcter greu.

Pel que fa a les causes dels accidents destaca que la manca d’atenció en la conducció és el principal factor, seguit per les infraccions greus de trànsit (no respectar passos de vianants, stop, cessió de pas i per alcoholèmia).

L’informe de 2018 també assenyala que la cruïlla de la carrera N-260 amb l’avinguda del Valira (davant de la benzinera) s’hi ha produït 2 accidents, un 60% menys d’accidents respecte l’any 2017 en aquest mateix punt.