L’Ajuntament de la Seu d’Urgell obre la convocatòria per sol·licitar les subvencions adreçades als clubs esportius de la ciutat

A partir de demà dimarts 13 de novembre i fins el dia 30, es podran sol•licitar aquests ajuts que compten amb una partida pressupostària de 10.000 euros.
12-11-2018

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat avui la convocatòria per l’atorgament de subvencions a entitats i clubs esportius que estiguin actius, legalment constituïts i amb domicili al municipi de la Seu d’Urgell.

Els clubs i entitats esportives podran presentar la seva sol·licitud a partir de demà dimarts 13 de novembre, i fins el dia 30 d’aquest mes, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), a través dels models i arxius normalitzats que es poden descarregar al web del Servei d’Esports (https://goo.gl/cnqqf3)

Val a dir també que l’atorgament d’aquestes subvencions es portaran a terme abans que finalitzi aquest any 2018, quan s’obrirà el procés per a la justificació dels ajuts, que durarà fins el 31 d’octubre de 2019.

Partida de 10 mil euros

Recordem que l’Ajuntament urgellenc ha recuperat enguany aquests ajuts, que no s’havien donat des de l’any 2011. Concretament, el passat mes de maig el ple del Consistori va aprovar fixar una partida de 10.000 euros per atorgar subvencions als clubs esportius. Al respecte, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Isidor Alberich, remarca que “aquesta recuperació d’aquestes subvencions serà progressiva de cara als pròxims exercicis”.

Aquesta partida pressupostària de 10.000 euros es repartirà entre les 29 entitats esportives que té la Seu d’Urgell que ho sol·licitin i que compleixin amb els requisits establerts en les bases reguladores d’aquesta subvenció.

Així, s’estableix que cada entitat esportiva tindrà una dotació fixa de 350 euros, sempre i quan, la suma de totes les quantitats fixes no superi els 5.000 euros (límit del 50% de la partida, tal com s'estableix en les bases reguladores). La resta de diners fins a completar la partida, es repartiran segons la puntuació obtinguda per cada entitat en la valoració dels criteris establerts.

Aquests criteris fan referència, entre d'altres, al volum de despeses i ingressos de les entitats; al número de practicants totals i, entre ells, al percentatge de menors de 16 anys i als de gènere femení; al número d'entrenadors titulats; a les iniciatives en l'àmbit social; o a la utilització d'instal·lacions esportives municipals.