L’Ajuntament de la Seu d’Urgell obre un concurs públic per a la remodelació i ampliació del búlder d’escalada del poliesportiu municipal

Aquesta va ser una proposta aprova en els Pressupostos Participatius de l’any passat.
04-06-2019

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell ha tret recentment a licitació les obres de remodelació i ampliació del búlder d’escalada que hi ha ubicat al poliesportiu municipal. El termini per a la presentació de les propostes a càrrec de les empreses especialitzades finalitza el proper dia 12 de juny.

Aquesta actuació és una de les propostes aprovades dins dels Pressupostos Participatius de l’any passat. Segons el regidor d’Esports en funcions de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Isidor Alberich, “l’objectiu de l’actuació és millorar i ampliar l’espai existent per a la pràctica de l’escalada indoor al nostre municipi i donar una resposta a la demanda creixent d’aquest esport al territori”.

Les característiques de l’actuació que s’ha de portar a terme en aquest equipament públic són:

  • Reparació de l'actual búlder de fibra de vidre amb els treballs de substitució dels matalassos existents per nous, reforçament de l'estructura de suport del búlder de fibra de vidre, repintar la superfície actual amb imitació de granit, reparació dels ancoratges de les preses que estiguin malmesos. Paral·lelament, es retiraran els actuals parets de conglomerat que hi ha ara al costat del búlder de fibra de vidre. Amb aquesta intervenció, es manté la cova actual i es millora el seu estat per tal que pugui seguir sent utilitzada pels escaladors que s'inicien durant molts anys i amb les millors condicions.
  • Instal·lació d'una zona d'escalada infantil o d'iniciació amb parets de fusta, situada al costat del búlder de fibra de vidre i amb uns 25 m2 de superfície. Aquestes dues instal·lacions, cova i noves parets, ocupen l'espai actual del búlder i es destinaran a l'escalada d'iniciació. S'equiparà amb nous matalassos amb sistema de subjecció entre ells.
  • Instal·lació d'una zona d'escalada de nivell mig i avançat, amb parets de fusta, amb una alçada de 4 metres i una superfície mínima de 140m2. Aquest espai disposarà de formes verticals, zones lleugerament desplomades i desploms per mantenir la continuïtat de l'escalada. S'equiparà també amb diferents volums, cosa que permetrà una gran varietat de vies i dificultats canviants. Aquesta instal·lació ocuparà l'espai que fins ara utilitzava el tatami i estarà destinada a escaladors de nivell mig, avançat i d'alt nivell. Inclou també el subministrament i col·locació de matalassos de protecció.
  • Diferents elements addicionals destinats a l'entrenament com ara una taula d'entrenament tipus Progression i una zona de campus Moon Board amb un desplom de 40 graus, superfície de 15m2, preses específiques i sistema de LEDs.
  • Subministrament d'un mínim de 630 preses de diferents mides, deu volums d'escalada de diferents tipus (simètrics i asimètrics) i mides i els matalassos necessaris per a cadascun dels espais.
  • El preu inicial de la licitació del subministrament de les parets d'escalada és de 48.000.-€ més IVA, als que caldrà sumar-hi el cost de l'habilitació del nou espai per al tatami, que té un pressupost de 8.500.- € més IVA.

El termini d'execució establert és de quatre mesos a partir de l'adjudicació definitiva, el que fa preveure que la instal·lació pugui estar operativa el mes d'octubre, coincidint amb l'inici de l'activitat de les Escoles Esportives Municipals i plenament actiu de cara als mesos d’hivern, quan l'escalada a l'aire lliure és més dificultosa.