L’Ajuntament de la Seu d’Urgell posa en marxa el registre de famílies acollidores i col·laboradores de població refugiada provinent de Síria

El registre entrarà en funcionament el proper 21 de setembre a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i al Consorci d’Atenció a les Persones.
17-09-2015

El consistori urgellenc obrirà la setmana vinent el registre de persones o famílies acollidores de refugiats que provinguin del conflicte sirià. L’Ajuntament arran d’oferiments de particulars crearà, a més, un registre de persones o famílies col·laboradores que tinguin la voluntat d’oferir la seva cooperació des d’altres àmbits que no siguin l’acolliment al seu nucli de convivència.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives ha explicat que “hi ha persones que han manifestat la seva total voluntat a col·laborar en l’acolliment de refugiats però que, pels motius que sigui, no poden tenir ningú a casa seva. Per contra, poden oferir des d’una ocupació temporal a alguna persona que arribi, atenció des de la seva vessant professional o acompanyament en l’adaptació al municipi, en el cas que finalment arribin persones a la Seu”.

El registre, que serà efectiu a partir del proper dilluns dia 21 de setembre, es podrà formalitzar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament urgellenc i a les dependències del Consorci d’Atenció a les Persones, en els seus respectius horaris d’atenció al públic.

Vives ha volgut remarcar que encara no se sap si finalment arribaran persones refugiades a la Seu i a la comarca de l’Alt Urgell, i en cas que n’arribin, de quin nombre es pot estar parlant. Tot i això, “cal tenir el dispositiu al més a punt possible per si arriba el moment”, ha afegit. També ha volgut fer notar que la línia de treball que s’endega per fer front a aquesta problemàtica és paral·lela i no interfereix per a res amb la feina habitual dels serveis socials bàsics.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Seu va oferir-se, en un primer moment quan encara no hi havia consignes concretes per part de la Generalitat de Catalunya i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, com a municipi acollidor. Poc després, en el marc del seu plenari, va aprovar per unanimitat una moció, impulsada pel propi Fons Català de Cooperació, que donava suport a l’acollida de refugiats de Síria i d’altres conflictes internacionals.

Col·laboració d’entitats del tercer sector

Les àrees de Solidaritat de l’Ajuntament de la Seu i de Polítiques d’immigració del Consorci d’Atenció a les Persones s’han reunit aquesta setmana amb les entitats del tercer sector del municipi per tal d’iniciar el treball conjunt. Administració i entitats treballaran plegats en les tasques de sensibilització, organització d’activitats, difusió de la campanya d’emergència, etc.

En referència a la campanya d’emergència, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Bonet, ha volgut fer de nou una crida a tota la població: “cada gest compta, per petit que sembli. Es tracta de contribuir en la minimització del patiment d’aquestes persones”. “A banda d’exercir entre tots, administració, entitats i població, la pressió necessària per treballar en la resolució dels conflictes bèl·lics”.

Bonet ha recordat que les aportacions poden fer-se als comptes corrents del Fons Català de Cooperació:

Triodos Bank, codi IBAN: ES47 1491 0001 2620 0525 7510

Catalunya Caixa, codi IBAN: ES87 2013 0500 1402 1395 4220

Caixa Bank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627