L’Ajuntament de la Seu d’Urgell rebrà una subvenció de la UE per oferir wifi gratuït d’alta qualitat a espais públics de la ciutat

El Consistori urgellenc es beneficiarà d’un ajut europeu de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connectivitat wifi que serà d’almenys de 30Mbps.
17-05-2019

L'Ajuntament de la Seu d’Urgell rebrà una subvenció de la Comissió Europea de 15.000 euros per finançar la instal·lació de connexió wifi gratuïtes en espais públics com  passeigs, places i parcs amb l’objectiu de donar lliure accés als ciutadans a la seva connectivitat.

L’Ajuntament urgellenc tindrà un termini de 18 mesos per garantir que la connexió wifi estigui disponible a partir del moment que rebi aquesta subvenció. Durant aquest període, l’ajuntament haurà de definir el projecte i triar la companyia que s’encarregarà de la instal·lació.

Val a dir també que la condició d’aquesta subvenció és que la connexió que s’ofereixi des de cada punt sigui d’alta qualitat, d’almenys de 30Mbps. Al respecte, la Comissió Europea supervisarà a distància que es compleixi aquest criteri sobre la qualitat de la connexió.

Iniciativa WiFi4EU

Aquest ajut s’emmarca en els plans de la UE (iniciativa WiFi4EU) de donar suport a la instal·lació de connexions d’alta velocitat a entre 6.000 i 8.000 municipis comunitaris durant el període 2018-2020, amb un pressupost de 120 milions d’euros.

D’entre els 510 municipis espanyols que rebran la subvenció n’hi ha 100 de catalans, com la Seu d’Urgell, i que van de grans ciutats com l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa o Lleida, a pobles petits com Estaràs, la Fuliola o el Soleràs.