L’Ajuntament de la Seu d'Urgell reformarà el Parc del Cadí

El projecte tècnic de les obres es troba en exposició pública. Els treballs, d’un cost de 90.000 euros, podrien iniciar-se el pròxim mes de setembre
10-07-2018

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha anunciat aquest dimarts que durà a terme a partir del pròxim mes de setembre la reforma del Parc del Cadí. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, han presentat en roda de premsa el projecte tècnic de les obres, que ha redactat i dissenyat l’arquitecte municipal, Miquel Duelo.

L’objectiu de la intervenció serà obrir l’espai i connectar-lo amb la façana principal de la catedral de Santa Maria d’Urgell. D’altra banda, els treballs han de permetre dignificar i modernitzar la zona, que és molt turística.

L’alcalde Albert Batalla ha destacat que “la intenció no és fer una plaça nova, sinó actualitzar-la i donar valor al patrimoni i a l’entorn natural”. Batalla puntualitza que el Parc del Cadí, ubicat entre l’Arxiu Diocesà del Bisbat d’Urgell i l’edifici consistorial, és “un dels principals miradors de la Seu, des d’on es pot veure la serralada del Cadí i l’absis principal de la Catedral de Santa Maria”.

Projecte en exposició pública

El projecte tècnic de reforma de l’espai públic es troba actualment en exposició pública, després que l’aprovés fa una setmana la Junta de Govern Local. Ara s’espera que les obres s’iniciïn el pròxim mes de setembre, un cop s’hagi dut a terme l’aprovació definitiva del document i se n’hagi fet la licitació.

Els treballs, amb un cost de 90.000 euros, es preveu que estiguin enllestits abans de finals d’any. Precisament, el ple del consistori urgellenc ha donat aquest dilluns el vistiplau a la modificació pressupostària per tirar endavant l’actuació urbanística. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, assenyala que “la millora era molt necessària, ja que no s’hi havia fet cap intervenció des de feia molts anys”.

Renovació

El projecte tècnic contempla l’eliminació de la tanca verda que separa el Parc del Cadí del carrer de Ramon Llambart, i compensar el desnivell amb unes escales de pedra natural que donaran accés a la plaça de forma progressiva.

El mobiliari urbà es renovarà totalment, amb parterres de corten i bancs perquè la gent s’hi assegui amb vistes al Cadí. A la vora de l’edifici consistorial, on actualment hi ha el dipòsit de càrrega i descàrrega d’estella, es crearà un espai perquè grups o famílies s’hi puguin asseure. Aquest punt també es podrà utilitzar com a escenari.

A més a més, el document contempla la instal·lació de seients de cara a l’absis de la catedral. Finalment, la tanca del mirador es renovarà íntegrament. Els arbres actuals es mantindran, i hi ha previstes zones enjardinades i paviment de pedra natural.