L’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus celebra el seu 5è aniversari amb dues travesses guiades pel Cadí

L’activitat, que tindrà lloc el pròxim dissabte 7 d’octubre, proposa dues rutes: Estana-la Seu d’Urgell (34 km) i Vilanova de Banat-la Seu d’Urgell (15 km).
29-09-2017

Per commemorar el seu cinquè aniversari, l’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus ha organitzat el pròxim dissabte 7 d’octubre la sortida Travessa del Cadí. Aquesta ruta guiada en marxa nòrdica proposa dues opcions: la llarga de 34 quilòmetres, entre Estana i la Seu d’Urgell, i la curta de 15 quilòmetres que va de Vilanova de Banat a la Seu d’Urgell.

L’organització posa a disposició dels participants a ambdues rutes de marxa nòrdica un autocar que sortirà des del Parc del Segre. Concretament per a la sortida llarga (34 km), l’autocar sortirà a dos quarts de sis del matí, mentre que la sortida curta (15 km), l’autocar sortirà a les vuit del matí.

Inscripcions

Per participar en una de les dues sortides de marxa nòrdica cal fer inscripció prèvia  a través de correu electrònic a mncadipirineus@gmail.com indicant quina de les dues sortides es vol fer, talla de samarreta i si s’assistirà al dinar de germanor. La inscripció quedarà validada una vegada es realitzi el pagament.

Per als socis de l’associació la inscripció té un cost de 15 euros, mentre que per als no socis és de 20 euros. La inscripció també inclou una samarreta commemorativa del cinquè aniversari de l’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus, avituallament amb productes locals, guiatge, bastons i assegurança. Pels que ho vulguin també podran gaudir d’un dinar de germanor.

Les sortides

34 km: Estana-la Seu d'Urgell: Es ressegueix el GR 150, es passarà sempre per sota del Cadí, pels pobles d'Estana, el Querforadat, Santuari del Boscalt, Vilanova de Banat, ermita de les Peces, Alàs i la Seu d'Urgell. 

15Km: Vilanova de Banat-la Seu d'Urgell. Fent un tram de la caminada llarga, se sortirà des del bonic poble de Vilanova de Banat i es recorrerà per corriols entremig del bosc fins a l'ermita de les Peces. Des d'aquí es baixarà fins a Alàs, i farem els últims quilòmetres per la vora del riu Segre fins a la mateixa Seu d'Urgell.

Cal recordar que els itineraris són guiats i segueixen el GR150. Tot el recorregut està senyalitzat amb marques de pintura blanca i vermella. 

Aquesta travessa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i Pastas Gallo.

‘Explorem l’Alt Urgell. 3 reptes d’excursionisme’

La Travessa del Cadí s’inclou dins les rutes temàtiques que enguany està portant a terme l’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus per celebrar el seu cinquè aniversari, i que s’adrecen als aficionats a la marxa nòrdica de totes les edats i que els hi agradi caminar per la muntanya. 

Es pot afirmar que la Travessa del Cadí és la sortida estrella de tots els reptes, amb la que volem celebrar el cinquè aniversari de la nostra associació, tot fent a peu uns dels itineraris més espectaculars de l'Alt Urgell, seguint els antics camins que uneixen els poblets del vessant nord del Cadí, tot descobrint desenes de racons fascinants del Cadí.

La proposta, que es va iniciar amb la pujada al cim més alt de l’Alt Urgell, el Salòria, i que s’allargarà fins el 10 de febrer per conèixer els despoblats de Castellbò, consta de tres reptes temàtics diferents que es componen de 5 sortides cadascun. Els 3 reptes d’excursionisme són: el repte dels cims, el repte del paisatge amb encant i el repte de les rutes temàtiques.

Per a més informació www.nordicwalking.cat