L’equip de govern de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell declina la proposta feta per Compromís per la Seu respecte als impagaments del cementiri

La proposta vulnera clarament la llei de protecció de dades i el deure de sigil dels regidors, pel que l'Ajuntament no la durà a terme i procedirà amb els mecanismes que estipula la llei.
08-11-2019

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell declina la proposta feta per Compromís per la Seu (CxlaSeu), a través del seu portaveu Joan Barrera i el regidor Àngel Rubio, de facilitar la llista de morosos del cementiri als grups municipals perquè aquests intentin posar-se en contacte amb els titulars.

Aquesta proposta de CxlaSeu es va traslladar a l'equip de govern el passat dilluns, després de la polèmica pels cartells que es van col·locar al cementiri amb la intenció de que els propietaris dels nínxols fossin coneixedors de la situació irregular, ja que si no es regularitza aquesta casuística la llei obliga a revocar la concessió dels nínxols.

En cap cas, l'Ajuntament ha tingut una intenció recaptatòria, sinó que es va realitzar per evitar revocar la concessió dels nínxols, si aquesta no era la voluntat dels seus titulars. Aquest és un procediment habitual en molts ajuntaments i ja s'havia dut a terme en anys anteriors, però amb la nova llei de protecció de dades ja no és adequada. Per aquest motiu es va procedir a la retirada dels cartells i l'alcalde Jordi Fàbrega va demanar disculpes públicament per si algú s'havia sentit ofès.

La proposta feta per CxlaSeu vulnera clarament la llei de protecció de dades i el deure de sigil dels regidors, pel que l'Ajuntament no la durà a terme i procedirà amb els mecanismes que estipula la llei.

L'equip de govern lamenta la nota de premsa de CxlaSeu publicada l'endemà d'haver fet la proposta, ja que la troba oportunista i incoherent amb la solució plantejada pel mateix grup.