L’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell celebra el seu 20è aniversari amb 20 concerts oberts a tots els públics

Hi destaquen els concerts de Nadal, el concert del projecte simfònic, la setmana cultural, les caramelles infantils, els concerts de fi de curs i la festa final de curs, entre d’altres actuacions musicals.
19-11-2018

L’Escola Municipal de Música (EMM) de la Seu d’Urgell està d’aniversari. Enguany es compleixen 20 anys des que es va crear aquest centre de formació musical a la capital alturgellenca. Per commemorar-ho, l’Escola vol obrir-se a la ciutat celebrant 20 concerts adreçats a tots els públics. Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa la directora de l’EMM i codirectora del Conservatori de Música dels Pirineus, Sonia Lanau, juntament amb l’alcalde de la Seu, Albert Batalla.

“Hem cregut convenient celebrar i donar a conèixer que fem 20 anys, amb el lema ‘Celebrem-ho!, ha explicat Sonia Lanau, que ha afegit que “20 anys mostren una llarga però alhora incipient trajectòria de l’escola de música, que esperem que formi part de la comunitat durant molts més anys”.

Per celebrar el 20è aniversari de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, el centre ha organitzat 20 concerts, la majoria dels quals tindran lloc al carrer. En aquest sentit, la directora de l’escola ha manifestat que “durant 20 anys, la Seu ha donat suport a la música, al centre, per això aquest any volem tornar a la gent aquesta confiança que ens ha dipositat durant tot aquest temps”. L’objectiu d’aquest programa de concerts és donar a conèixer més encara els ensenyaments musicals i consolidar el centre socialment i culturalment tant a la Seu d’Urgell com al Pirineu, oferint concerts oberts a tot tipus de públic, fent projectes entre centres educatius i seguir col·laborant amb les entitats i associacions de la ciutat. “Sortirem al carrer perquè tothom pugui gaudir de la música”, ha reblat la directora de l’EMM.

Els concerts

El programa de concerts que oferirà l’Escola Municipal de Música va més enllà de la Seu d’Urgell, amb actuacions a la Catalunya Central, a través de l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), i al Principat d’Andorra, a través de la Fundació ONCA, així com també a Navarra.

De les 20 actuacions, hi destaquen els concerts de Nadal pels carrers de la Seu d’Urgell, que se celebraran del 17 al 22 de desembre; el concert de l’Orquestra Simfònica -formada pel Conservatori de Música dels Pirineus, i les escoles de música de la Seu d’Urgell, Berga i Puigcerdà- que tindrà lloc a la sala Sant Domènec, el 24 de febrer; la setmana cultural de l’escola, del 19 al 22 de març, dedicada a la música moderna; les caramelles infantils pels carrers de la ciutat, el 20 d’abril; els concerts de fi de curs també per diferents indrets de la ciutat que se celebraran els dies 18, 19 i 20 de juny; i la festa final de curs, amb la participació també dels centres educatius de la ciutat, que se celebrarà el dia 21 de juny, al Parc del Valira i a la pista polivalent de la zona esportiva.

20 anys d’Escola Municipal de Música

Per la seva part, l’alcalde urgellenc ha remarcat que aquests 20 anys de l’Escola Municipal de Música de la Seu, suposen “vint anys de formació, vint d’anys d’èxit, vint d’anys d’acumular cultura musical al nostre municipi”.

Batalla ha volgut ressaltar que la tasca de l’escola va més enllà de les classes: “és una escola oberta a la ciutadania que participa en moltes activitats i amb d’altres centres educatius i entitats de la Seu”. Al respecte, cal remarcar que l’Escola Municipal de Música col·labora en el Pla Eductiu d’Entorn, en la programació nadalenca del Món Màgic de les Muntanyes, en la Setmana de la Gent Gran, així com també amb la Germandat de Sant Sebastià o les caramelles infantils. Enguany també ha col·laborat en els recents celebrats Jocs Special Olympics la Seu d’Urgell-Andorra la Vella.

Pel que fa l’alumnat de l’Escola, durant aquest vint anys hi han passat prop de 1.500 alumnes de la Seu i de diferents poblacions de la comarca de l’Alt Urgell. En aquests vint anys hi ha hagut una evolució important del nombre d’alumnat matriculat: si en el primer any de funcionament l’escola comptava amb 80 alumnes, actualment té 239 alumnes, així com 17 alumnes més, matriculats al Conservatori de Música dels Pirineus.

Respecte al professorat, actualment hi ha 18 professors, davant dels 8 que hi havia en la posada en marxa de l’escola. El centre  imparteix 19 especialitats que inclouen totes les famílies musicals.  

Batalla ha recordat el “salt endavant” que va suposar per l’Escola Municipal de Música el canvi d’ubicació de les seves aules, l’any 2004, cap al centre cultural Les Monges, així com la creació del Conservatori de Música dels Pirineus, la qual en forma part juntament amb les escoles municipals de música de Berga i Puigcerdà.  

Finalment, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha desitjat que l’Escola Municipal de Música que “continuï amb aquesta empenta i que segueixi treballant amb nous reptes i projectes per deixar una petjada  profunda musicalment i culturalment a la ciutat”.

Descarregar programa concerts

Descarregar programa petits concerts Nadal