L’Oficina Jove de l’Alt Urgell ofereix places per a pràctiques professionals a Alemanya i Itàlia

Adreçades a joves entre 18 i 29 anys a l’atur demandants d’ocupació. Inscripcions obertes fins a omplir places.
18-11-2019

Per tercer any consecutiu, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell (OJAU) torna a oferir, a través de l’Associació Alba de Tàrrega, 4 places per a que joves del territori puguin optar a desenvolupar les seves practiques professionals a Alemanya i Itàlia, a través del Programa MOBILICAT. Aquestes pràctiques no remunerades es realitzaran en entitats o empreses, públiques o privades.

L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels i les joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests i aquestes joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat.

El programa consta de dues etapes diferenciades: una formació prèvia a l’estada (intercultural i  formació lingüística de 120h a Tàrrega) i la pròpia estada a l’estranger, de pràctiques no remunerades (del 19 de març al 10 de  juny de 2020). Els llocs de les pràctiques es trien en funció dels perfils dels i les participants i la seva formació.

Requisits

  • Joves entre 18 i 29 anys a l’atur.
  • Inscrits al programa Garantia Juvenil. (Per inscripcions a la mateixa OJAU).
  • Ser demandants d'ocupació (DONO).
  • Haver acabat estudis de grau mitjà, superior o universitari o haver-los deixat a mitges.
  • Sense experiència laboral en l’àmbit dels estudis cursats (no es té en consideració una experiència laboral inferior a tres mesos).
  • Amb una formació bàsica d’idiomes.

Per a més informació, les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, o bé escriure a joventut@ccau.cat  

Val a dir que des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ja s’han enviat 5 joves del territori en edicions passades d’aquest mateix programa.

El programa està finançat al 100% pel Fons Social Europeu (FSE) i cobreix totes les despeses que els i les joves puguin tenir durant la realització d’aquest.

El PROGRAMA TLN MOBILICAT està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dins del marc del FSE i del programa de Garantia Juvenil.