La 2a edició de ‘Parlem de Fira de Sant Ermengol’ arrenca amb una taula rodona sobre els 25 anys de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu

El pròxim dijous 3 d’octubre, a les 20 hores, amb la participació dels alcaldes urgellencs Joan Ganyet, Jordi Ausàs i Albert Batalla, a l’Espai Ermengol.
25-09-2019

La segona edició del cicle de ‘Parlem de Fira de Sant Ermengol’ s’iniciarà el pròxim dijous 3 d’octubre amb una taula rodona dedicada als 25 anys de celebració de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu dins la mil·lenària Fira de Sant Ermengol, on hi participaran els tres alcaldes urgellencs que l’han viscut durant aquest quart de segle: Joan Ganyet, Jordi Ausàs i Albert Batalla.

La taula rodona, que tindrà lloc a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell, s’iniciarà a les vuit del vespre i serà presentada per Marta Pujantell, directora de RàdioSeu. L’entrada és lliure.

Tastos, taller infantil i xerrada

Aquesta nova edició del cicle dedicat a la Fira de Sant Ermengol i al seu producte estrella -el formatge artesà del Pirineu- ha programat per enguany, a més a més d’aquesta taula rodona, altres activitats com un tast de formatges, un taller infantil i una xerrada-tast que es desenvoluparan prèviament a la celebració de la Fira de Sant Ermengol 2019 que enguany tindrà lloc el cap de setmana del 18 (tarda), 19 i 20 d’octubre.

Per dissabte 12 d’octubre hi ha programat un tast de formatges que van obtenir la medalla d’or en el Concurs de Formatges Artesans del Pirineu en l’edició 2018.  El tast, que s’iniciarà a un quart de nou del vespre, anirà a càrrec d’Eugeni Celery. Aquest tast té un cost de 10€ per persona.

 El cicle seguirà diumenge 13 d’octubre, a les onze del matí, amb la celebració del taller infantil que serà conduït per Judit Carreira, de Formatges de l’Abadessa. Aquesta activitat és gratuïta.

La darrer proposta del Parlem de Fira de Sant Ermengol tindrà lloc el dimecres 16 d’octubre, a les vuit del vespre, amb la xerrada-tast que porta per títol El sistema de producció ecològica, una oportunitat pel sector làctic i formatger de l’Alt Urgell. Com aconseguir la certificació?

Aquesta activitat anirà a càrrec de Núria Fontanet i Elisenda Serra, dinamitzadores del DARP i la PAE, amb l’experiència i tast de productes de tres productors ecològics de l’Alt Urgell: La Reula, Ecofranch i Mas d’Eroles. El cost d’aquesta xerrada-tast és de 6€ per persona.

Inscripcions  

Excepte a la taula rodona de dijous 3 d’octubre, per participar a les altres activitats cal fer una inscripció prèvia per a poder assistir-hi. Les inscripcions es poden fer trucant al 973 35 15 11 o enviant un correu electrònic a info@turismeseu.com Les places són limitades.

Totes quatre activitats tindran lloc a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.