La 3a edició del Premi Joles Sennell de contes infantils ja té guanyadors

Blai Felip ha guanyat el primer premi de la categoria adults, valorat en més de 1.000 euros.
02-07-2018

La Biblioteca Sant Agustí ha acollit aquest cap de setmana el lliurament dels premis als guanyadors de la tercera edició del Premi Joles Sennell de contes infantils. L'acte, que es va celebrar dissabte, va comptar amb la presència de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, a més de representants de les institucions i empreses col·laboradores. Batalla ha destacat l'alta participació en el certamen literari, en què s'han rebut més de 80 treballs, i ha subratllat la importància d'aquest tipus d'iniciatives per fomentar l'escriptura.

El concurs, promogut per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu, ha comptat novament amb cinc categories, segons l'edat dels autors. La categoria E, per a majors de 18 anys, amb la dotació econòmica més alta (1.000 euros i obsequis diversos), l’ha guanyat el periodista Blai Felip Palau, de Sabadell, amb el conte Encantat. La història finalista ha estat Perquè les gallines mengen xiclets, de Manuel Roig Abad, escriptor d’Ibi, a la província d’Alacant.

Pel que fa a la categoria A, dels 10 als 11 anys, el jurat ha decidit premiar el relat I el sol?, escrit per Laia Pino Planavila, de la Seu d’Urgell. El també urgellenc Marcel Gómez García, ha estat l’autor de la història finalista, El cometa.

En la categoria B, dels 12 als 13 anys, s'ha triat el conte Bàrbara, de Guiomar Galindo Solé, de la Seu d’Urgell. D'altra banda, l'autor del relat finalista ha estat Guillem Vilanova López, també de la Seu, amb El castell dels enigmes.

En relació amb la categoria C, dels 14 als 15 anys, el jurat ha atorgat un accèssit a Zoa López Pastó, del Pont de Bar, pel conte Éssers màgics.

D’altra banda, en la categoria D, dels 16 als 17 anys, ha estat premiada Etna Miró Escobar, de Lleida, amb la narració La reina i l’ocell, o l’amor que no val. El jurat ha triat com a finalista la història La tribu dels Tonins, de l’urgellenc Roger Gravet Choy.

Col·laboradors i patrocinadors del concurs literari

En la realització del concurs hi han col·laborat, a més de l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell i el Servei Educatiu de l'Alt Urgell-Cerdanya. Els patrocinadors han estat La Caixa, Microseu, Grau i Grau S.L., la Mútua Comarcal de la Seu d'Urgell, Cinemes Guiu i el FeMAP.

L'organització del certamen literari també compta amb la implicació de les llibreries Fiord, Purgimon, Salvat, 4 fulls i Papers, juntament amb l’Armeria Vidal, la Central de Biblioteques de Lleida del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Edicions Salòria. El valor dels premis ha superat enguany els 2.000 euros.

Jurat

El jurat ha estat format enguany per Isidre Domenjó, tècnic de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Urgell; M. Lourdes Esteve, directora de la Biblioteca Sant Agustí; Ester Farran, guanyadora de l’edició del 2013; Susanna Isern, escriptora de llibres infantils; Marta Pujantell, directora de RàdioSeu, i Isabel Rodríguez, docent del Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya.

Cloenda

L'acte de lliurament es va cloure amb un taller a càrrec de la maga Tresa i la projecció del conte 'No t'oblidis de mirar per la finestra', d'Ester Farran, guanyadora de l'edició del 2013. La història, publicada per Edicions Salòria i amb il·lustracions de Jordi Sales, s'emetrà també en el programa 'Niu de contes', de RàdioSeu, amb la lectura de Pilar Señís, Montse Rollán, Guillem Pintat i Esteve Casal.

GALERIA D'IMATGES DEL LLIURAMENT DE PREMIS 2018