La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell ofereix l’espectacle de dansa LO.LI.TA. que s’inclou en el projecte ‘Balla’m un llibre’

Aquest divendres 10 de maig, a les 20 hores, al pati de la biblioteca. Proposta escènica sobre el personatge Lolita de la gran novel•la de Nabokov. Entrada lliure i apte per a tots els públics.
07-05-2019

El pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell acollirà aquest pròxim divendres 10 de maig, a les vuit del vespre, l’espectacle de dansa LO.LI.TA. que s’inclou dins del projecte Balla’m un llibre. L’espectacle, a càrrec de la companyia La Taimada, és una adaptació del llibre Lolita de Vladimir Nabokov. És apte per a tots els públics i d’entrada lliure.

LO.LI.TA és una proposta de fusionar la literatura amb l’escena. Es tracta d’una proposta escènica sobre el personatge Lolita de la gran novel·la de Nabokov. Lolita s’escriu amb tres síl·labes doloroses. Lolita, diminutiu de Dolores, es pronuncia amb dolorosa sensualitat i es tanca enèrgicament i oclusiva. Un fonema és una imatge mental d’un so i els fonemes com els sons, careixen de significat. LO.LI.TA. és una sonoritat amb capacitat d’imatge, innocència, objectualitat i degradació.

Balla’m un llibre

Per cinquè any consecutiu la dansa ha tornat a entrar a les biblioteques públiques catalanes amb Balla’m un llibre, cicle de coreografies curtes basades en textos literaris que són presentades i interpretades a les sales de lectura.

L'objectiu és difondre aquest llenguatge expressiu i crear nous públics, en aquest cas, sumant les arts de la paraula i del moviment i triant un escenari singular i de proximitat per als ciutadans: les biblioteques públiques.

Partint sempre del material literari, el projecte posa la base per apropar el llenguatge coreogràfic a tots els ciutadans i ciutadanes de les biblioteques d'arreu de Catalunya.

Balla’m un llibre és una col·laboració entre l'APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya), l'Institut Català de les Empreses Culturals i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura.